Thoughts

In het hoekje van de bank heb ik mij genesteld. Op de achtergrond speelt: Ilse de Lange, i still cry, live. Mijn emoties en gedachtengang de vrije loop laten gaan. Een glas water met een schijfje citroen en een glaasje koude rose en mijn shaggy. Muziek that s all i need.

Soms is het lastig om mijn gedachtengang en emoties te omschrijven. Zoals de afgelopen weken. ( Beth Hart: war in my mind).

Een aantal weken geleden gebeurde er een incident, werk gerelateerd. Het betrof mijn collega. Nadat de gemoederen iets gesust waren kwam het keihard bij mij binnen. Een huilbui volgde, en inwendig borrelde er een enorme woede. Waar ik nog van een andere collega te horen kreeg: je hoeft niet altijd stoer te zijn. Kon ik uitbrengen: stoer ben ik in het geheel niet. Heb mijn dienst op het werk afgemaakt. Mijn lichaam merkte ik de volgende dag, had een gespannen houding gehad. Met spierpijn tot gevolg. Maar dat vond ik, vanzelf wel overgaan. En zo deed ik mijn werk, school en vrije tijd, als in a flow. ” Gewoon” doorgaan,toch?!

Mijn geest en emoties, daarentegen reageerde geheel anders. Nachtmerries en flashbacks van tien jaar geleden kwamen naar boven. Deze gedachten, flashbacks, dit is niet wat ik wil. Waar komt dit vandaan? Mijn huilbuien zaten hoog, mijn gevoel totaal geen grip op. Dit ben ik niet! ( Beth Hart: Soul Shine).

Na gesprekken met mijn psych, en hier schaam ik mij niet voor. Krijg ik weer grip op, wie ik ben. En de gehele gebeurtenis en wat er tien jaar geleden is gebeurd, dat moet even een plekje krijgen. Na een paar weken ontspanning, goede gesprekken, wordt het tijd om alles weer op te pakken. Klinkt heel simpel, maar met de juiste mensen die mij nabij staan, gaat dit lukken.

Soms heb ik geen grip op mijn lichaam en geest. Zeker niet na een heftige gebeurtenis. Een feit! Past eigenlijk niet bij mij, vind ik zelf. Ik ben een vechter, kan mij ergens in vastbijten,meng dat met een eigenwijs karakter en je hebt geen goede mix. Denk ik. Daarentegen hulp aanvaarden en er ook wat mee doen, ontspanning en ken mij, familie en vrienden, dat brengt mij waar ik graag wil zijn. ( Lady Blackbird: i am what i am) Also: Shirley Bassey and Gloria Gaynor!

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s