Blog 122

Even wegzinken in mijn eigen bubbel. De katten om mij heen, muziekje, sigaretje, wijntje, wie doet me wat. Op de achtergrond, Black Pumas, Slash, Playing die chance: Colors. Een heerlijk nummer. In de video is te zien, dat muziek verbind, over de hele wereld.

Terwijl Henk nog steeds spoorloos is, en verdriet soms de overhand kan hebben. Gaat het normale dagelijkse leven door. Heb enigszins mijn draai gevonden qua opleiding. Ik ben geen hoogvlieger, daarin tegen is module 1 met een voldoende afgerond. En ben ik inmiddels begonnen aan module 2. Qua werk heb ik mijn draai gevonden. Kan wel zeggen dat ik aan het denken gezet ben, en aan het overwegen ben. Ik zet de voors en tegens tegenover elkaar….. En ja, ik kan impulsief zijn, kan zeker ook een weloverwogen beslissing nemen. Tweeling hé:) Grijns.

Neem bv,14″februari jongstleden. Mijn “oude” vertrouwde rode tuf kreeg al meer mankementen. Motorisch liep ze nog mooi en pittig. Wat er aan zat te komen qua onderhoud, koste teveel euro’s. Dit kon ik beter in een andere tuf stoppen. En beste vrouwen, ga je als vrouw alleen een andere auto, bereid je goed voor. Dit even als vrouwen onder elkaar😉.

Mijn rode tuf, was eigenlijk rijp voor de sloop. Ik ben eerst gaan checken wat mijn tuf in deze staat nog waard was. Toen ben ik online gaan kijken wat er allemaal te koop stond. Met hierin een bedrag in mijn hoofd, kilometer stand, leeftijd, en wat er qua onderhoud heeft afgespeeld. Als voorbeeld, distributie riem, dat is nl een klapper in je portemonnee als deze vervangen moet worden.

Ik een leuke tuf gevonden, er stond ook vermeld, dat deze zo “mee te nemen” was. Zonder garantie wel is waar. Ik bel met de desbetreffende garage, dat ik geïnteresseerd ben in deze tuf. Maak een afspraak, voor een proefrit. Kom ik aan, mijn rode tuf leeft nog amper, zit meneer in kwestie nog in bespreking. Ik wacht geduldig in de “wachtkamer”, zie de desbetreffende tuf niet start klaar staan. Hmmm. Meneer komt even later aangelopen, we stellen elkaar voor en ik loop mee. De tuf, staat binnen tussen allemaal auto’s. Ik benoem vriendeijk of ik een proefrit kan maken. Ohh, natuurlijk mevrouw, was het beleefde antwoord. Dank u, graag zou ik eerst even onder de motorkap willen kijken. Meneer kijkt mij verbaasd aan, maar doet wat ik vriendelijk gevraagd had. Ik zeg, tja ik mag een vrouw zijn, maar ik mag graag weten wat eronder de motorkap zit. Ik ga alles bij langs, inclusief de sticker wanneer de distributie riem vervangen is. Meneer laat mij alleen, om de sleutel op te halen. Ik kijk op mijn knieën onder de auto, zijn er evt. roestplekken te zien. Ik bekijk de interieur verder. Mijn conclusie, nette auto.

Een monteur rijdt de tuf naar buiten en vraagt of ik hem na de rit terug kan plaatsen voor de schuifdeur. Dat kan ik… Autodeur open om te luisteren hoe de motor loopt, geen rare tik te horen, ff lekker gassen, klinkt mooi. Een heerlijke proefritje gehad. Alles uitgeprobeerd, airco, ramen, verlichting,hoog in touren, laag in touren, ect. Ik heb een goede leermeester gehad 😁. Aangezien mijn rode tuf zo goed als dood is, zet ik de tuf niet terug bij de schuifdeur. Ik besluit te gaan onderhandelen.

Ik wacht op meneer de verkoper en zeg, ik neem haar. Meneer kijkt mij enigszins verbaasd aan. Ik zeg ja, pracht autootje, ik neem haar, en ook gelijk mee naar huis. Meneer blijft verbaasd kijken. Ik benoem, meneer, op jullie website staat, dat inruil direct mogelijk is, dus bij deze. Meneer benoemd, ja maar dat is dan zonder beurt en garantie. Ja klopt, beaam ik, dat staat er ook, heb ik gelezen. Meneer nodigt mij uit in een glazen kantoor. Driftig begint hij te tikken op zijn computer, maakt berekeningen op een rekenmachine. Vraagt om mijn rode tuf haar sleutel. Deze geef ik hem, ik ben zo terug en meneer loopt naar buiten. Komt even later terug en begint weer driftig te tikken en te rekenen. Ik probeer mijn gezicht in een serieuze plooi te houden. We krijgen het even over de rode tuf, en ik benoem eerlijk wat er evt, aan de tuf mankeert. Meneer kucht even en benoemd,ik ben zo terug. En loopt weer naar buiten naar de rode tuf.

Hij komt terug, gaat rustig zitten, tikt rustig op zijn computer en komt met een bedrag wat hij voor mijn rode tuf” kan” geven. Dit was veel meer, dan ik in gedachten had. Ik moest mijzelf in toom houden om niet gelijk te reageren. Ws nam meneer dat op als een twijfel van mijn kant. Ik kan u helaas niet meer bieden…. gezien de kilometers…ik kan de auto niet verkopen…. Moet naar de sloop….Ik begin te knikken, ik begrijp u, snap ik, ik kan er best moeilijk afstand van doen. Na enige”aarzeling”, ga ik akkoord. Om na alle papierwerk en rompslomp in mijn zwarte tuf naar huis te rijden. Is het een risico dat ik de tuf zo heb meegenomen? Ja, er kleeft altijd een risico aan tweedehands auto’s. Thuis heb ik de oliepijl gemeten, koelvloeistof nagekeken en ramen spoelvloeistof. Tot nu, rijdt mijn zwarte tuf als een zonnetje!.

Met een goede leermeester kan je als vrouw, je eigen tuf kopen 😉😁

Jetje xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s