Noorwegen

Het begon twee jaar geleden. Zusjelief was op vakantie geweest in Noorwegen. Een prachtige omgeving was op de foto’s te zien. Voor de lol zei ik: de volgende keer ga ik mee. Naarmate de tijd verstreek werd het serieus. In 2020 alles geboekt en wel, wij zouden samen gaan. Helaas gooide covid19 roet in het eten.

Nu een jaar later zijn we gegaan. En hoezo een QR code laten zien?! Online een gezondheidsverklaring invullen, en gaan met die banaan. Vanaf Schiphol gevlogen, één overstap in Bergen en door naar Tromso. Vanaf het vliegveld een taxi genomen, goedkoper dan de bus en voor de van het hotel gedropt. Waar Nederland strak is qua tijd en inchecken, gaat het hier gemoedelijk.

Nadat we alles op het hotelkamer hadden, gingen we op verkenning uit. In eerste instantie wilden we lopend over de brug,naar het centrum. Na een lange reis, snijdende wind, besloten om de bus te nemen. Noorwegen is vergeleken bij Nederland een duur land, maar hé, shoppen moet kunnen. Voor mij een warm pak gekocht, wat souvenirs, en de innerlijke mens even verwend met Thais eten.

Bepakt en bezakt, terug naar het hotel. En psst…we hebben zwart gereden. Grijns…. Er moest via de mobiele app betaald worden. Bij de tweede instap benoemd dat we via de app betalen, geen probleem neem plaats….

De volgende dag, na een zeer goed ontbijt onze koffers even weggezet in het hotel. Nog even de laatste boodschappen inslaan, koffers ophalen bij de lobby en op naar de bus. Noren zijn net Groningers, kort van stof. We mochten niet mee met de bus, huisdieren zijn niet toegestaan in de bus. Aangezien het hondje…meer hamster formaat, mee is… Werd het geen bus, het werd de boot, een snelle en de trip zou drie uur duren. Na vier uur te hebben gewacht, mee op de boot. Laat ik een boottocht heerlijk vinden, zeker op het eind, de zee werd heerlijk ruig. Zusjelief vond het minder prettig, en de kleine Olav, vond het ook minder prettig.

Nog een klein ritje met de taxi, nog ff een besneeuwde heuvel op.. En de voordeur was bereikt… Bij binnenkomst heb je een halletje waar de kapstok is. Een bankje met daaronder een bak om je schoeisel in te zetten. Links de slaapkamer met badkamertje. Een trap naar boven met keukenblokje en woonkamer. Vanuit de woonkamer een prachtig uitzicht over het haventje en de bergen. Dit plaatsje heet: Fiskecamp. Hier zijn meerdere huisjes en appartementen te huur voor vissers. En wat een magnifieke plek. Het is wel erg wennen aan het zeer vroege donker. En de kou…..Brrr. Met thermo legging, kousen een warme pak en laarzen plus hoofdband met daaroverheen een muts. Dan is de kou goed te trotseren.

De eerste paar dagen zitten erop. Kennisgemaakt met trollen….. En voor morgen staat er een boottocht op de planning. Bij goed weer gaan we, hoop ik, orca’s en walvissen spotten….. Voor nu, even alle indrukken laten bezinken…

Jetje xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s