En door….

Aretha Franklin galmt door mijn domein; I dreamed a dream. Pracht song. Een ieder heeft wel wensen of dromen, die misschien wel of juist niet in vervulling gaan. Ik kan met recht zeggen, ja, ik heb wensen en dromen. En ik heb er menig laten varen, terecht omdat ze voor mij niet haalbaar waren.

In januari dit jaar heb ik zoals ik noem, een carriere switch gemaakt. Als men mij vraagt, vind jij je werk leuk? Kan ik met recht zeggen dat leuk geen goed woord is. Het is interessant en zeer divers. Mijn werk bestaat tot nu toe uit 4 locaties, daar komt waarschijnlijk nog 1 bij. Het heet; maatschappelijke opvang, maar eerlijk…… het is het randje van onze samenleving. Ik zie en maak mooie ontwikkelingen mee. Maar ook zo schrijnend, pijnlijk en onmenswaardig. Des te meer waardeer ik mijn eigen leven.

En om verbreding en verdieping te geven zowel in mijn werk als in mijn eigen ontwikkeling, had ik bedacht om een opleiding te gaan doen. En ja, dit ga ik waar maken. Van een aantal weken geleden was alles goedgekeurd. Vooropleiding, stage/werkplek, praktijkbegeleider en als laatste mijn motivatiebrief. Mijn brief telde wel geteld, 9 regels, exclusief aanhef en met vriendelijke groet. Hoe gemotiveerd moet je zijn om een opleiding te gaan volgen?! Vanmiddag heb ik mijn intakegesprek met De Hanzehogeschool, zal mijn motivatie hierin toelichten.

Gisteren bij de post een brief en boekje mogen ontvangen van ; de kei week. Wel bekend in Groningen. Ik kan meedoen om Groningen te ontdekken, tuurlijk, ook kan ik mij aansluiten bij een studentenvereniging of sportvereniging. Ahhah. Er gaat ook een exemplaar van de brief naar mijn ouders, ohh tuurlijk, en het is als aankomende student vrijblijvend, poehh, gelukkig. Ik bedank natuurlijk hartelijk hiervoor.

.

Voordat ik weer in de schoolbanken ga zitten, eerst mijn tuin meer “aankleden”. De tuin is toch echt een hobby van mij, en met beter weer op komst, kan ik weer heerlijk aan het “freudelen”. In 2 potten/bakken voor het huis, komen ,Annabelle, een hortensia soort. Achter in de tuin staat 1 Iris helemaal alleen, daar komt gezelschap van 2 andere soorten Irissen bij. Deze hebben een mooie paarse kleur. Ook vond ik dat de pioenroos een dieprode van kleur, niet mag ontbreken.

Ik zeg; koffie om daarna mijn intake te hebben:)

Beth Hart ; Leave the light on

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s