Comfort zone

Terwijl de zon ons vandaag een beetje in de steek laat. Trek ik mij even terug. De hazen die vanochtend door het weiland heen renden, deerde het niet dat de zon er niet was. De zwanen hebben hun plekje inmiddels verlaten. De herten vandaag nog niet gespot. En ik, ik kruip weg in mijn domein. Tony Joe White; Closer to the truth , klinkt door mijn vertrouwd plekje, zittend voor het raam. Muziek kan mij nu eenmaal meenemen, qua gevoel, herinneringen en ook vaak om mijn gedachten te ordenen, relativeren.

Ik neem je graag mee, in het onderwerp, comfort zone. Nu in deze croma tijd, de ander halve meter! Vind ik prima, dat is okay, qua comfort zone. Niet bij een iedereen, dit zeg ik bewust en zeer gevoelsmatig. Helaas wordt deze norm niet altijd in acht genomen.

Vorige week op een locatie, was ik zo aan het kloten met de werk telefoon, dat ding was totaal van slag. Best knap van mijzelf, dat ik dat voor elkaar kreeg.. Grijnz… Een collega heeft mij erbij geholpen, benoemde naar mij toe, ik kom naast je staan, en help je even. Toen wij de telefoon weer up to date hadden, ging mijn collega tegenover mij zitten, aan de andere bureau. Collega vroeg, vond je het vervelend dat ik zo dichtbij stond. Waarop ik zei; nee. Je benoemde het, en ook al stond jij dicht in mijn comfort zone, zijlings is de comfort zone vaak te hanteren. En je komt erop terug, hoe mooi is dat. In de zorg, breed genomen, komt vaak; houding, comfort zone, je manier van spreken, aan de orde. Hoe benader je een ander.

Het bijzondere vind ik, dat er mensen zijn, die zo dicht op je gaan staan, voelen die dan totaal geen zone?! En daar komt bij, als een persoon zo dicht op je gaat staan, vervalt het zien van de verdere lichaamshouding. Je bent dan meer gericht op mimiek. Dit is denk ik ook persoonlijk. Wanneer laat je iemand wel of niet toe.

De andere kant is, durf je ook buiten je zone te treden?! Ik denk juist van wel, bewust of onbewust, stap je uit de zone. Soms moet je handelen, anticiperen en treed je buiten je zone.

Bij mij komt energie ook naar voren. Als een persoon negatieve energie uitstraalt, blijf ik bewust op afstand. Het voelt niet goed. Ik baker als het ware mijn zone af. Tot hier en niet verder. Juist een persoon met positieve energie, dan voelt het goed om bij diegene in de buurt te komen. Met gepaste afstand energie “delen”.

Lucky Peterson : I’m still here

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s