Berust

Na een goed gevulde vrije dag, even mijn domein. Even mijzelf terugtrekken, mijn muziek, mijn gedachten. Tony Joe White ; Closer to the truth, om mee te beginnen.

Mijn eerste maand qua werk bij mijn nieuwe werkgever zit erop. En deze maand is voorbij gevlogen. En terwijl ik mij eerlijk bedenk, heb ik aan de ene kant mijn “wereld” verbreed. Aan de andere kant is mijn “wereld” er kleiner op geworden. Mijn verbreding zit in kennismaken met nieuwe collega’s en clienten. Het kleiner maken zit in; online boodschappen, weinig tot geen persoonlijk, lijfelijk contact met vrienden, familie. En ik kom er eerlijk voor uit, ik heb mij erin berust, voor nu . Ja, ik mis het samenzijn met familie en vrienden, de knuffels, het samen lachen en huilen..Lang leve social media, app, telefoon, video bellen. Dat vult een klein gedeelte van de grote leegte. Ik ga ervan uit dat het allemaal, toekomst gericht weer de goede kant op gaat. Helaas zitten wij nog aan de avondklok vast en aan de rest van de “regels”.

Geregeld heb ik late diensten tot 00:00. Groningen is dan geheel uitgestorven. Rust, af en toe een fietser of iemand die de hond uitlaat, een paar studenten die even grappen met elkaar uithalen. Dat is het, verder is Groningen een spookstad. Op weg naar huis een bus, en een paar auto’s, of de weg is geheel voor mij alleen. Het dorp waarin ik woon, leeg en uitgestorven, lijkt het……. In het begin was dit een vreemde gewaarwording. Nu kan ik hier intens van genieten! Ik kan er iets van vinden……. ik heb mij erin berust. Het is wat het is. Eens zal er een verandering gaan plaatsvinden.

Iedere dag mag ik genieten van een prachtig uitzicht over de weilanden. Af en toe een haas, de herten zijn bijna iedere dag te zien, zwanen die zijn neergestreken op de velden. De koolmezen het roodborstje en de mussen doen zich tegoed aan de neergestrooide zaadjes en broodkruimels.

En in mijn vrije tijd, mag ik mijzelf graag nestelen in het hoekje van de bank. En dan heerlijk alle vier de “je weet wel” katers om mij heen. Een goede film of series kijken. Een boek staat mijn hoofd niet naar. In mijn hoofd schieten mijn gedachten alle kanten op. In mijn werk en om mij heen, zie ik wel degelijk wat het met de mens doet, deze croma tijd.

Voor nu berust ik mij hierin. Berust betekenis : genoegen nemen met, schikken in…… Het is wat het is…

Imagine Dragons : believer

Stay safe!

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s