Thankful

Mijn domein, met op het weiland alleen maar meeuwen. Op de achtergrond, Beth Hart ; Thankful…

Gisteravond zat ik heerlijk met mijn wijntje te genieten van The blues. Mijn 14,5 jarige kater Jakop, heerlijk tegen mij aan. Na een werkweek is dat een heerlijk geniet momentje. En voor mij een moment om dankbaar te zijn. En niet alleen met wat ik heb, zeker ook de mogelijkheden met wat er in het vooruitzicht ligt.

Twee weken geleden, met Jakop naar de dierenarts. Spannend, hij bleef snotteren en zijn kilo’s werden zichtbaar minder. Ook wordt hij zeer slechthorend. Het bleek een luchtweg infectie te zijn, zijn slecht wordende gehoor, hoort bij zijn leeftijd. Verder is hij een zeer gezonde kater. Zijn medicatie slaat aan en geleidelijk aan komt er weer wat gewicht aan.

Vorige week, mijn uitgestelde sollicitatiegesprek gehad. En dit was een gesprek, hier was geen voorbereiding over mogelijk. En ja, altijd de geijkte vraag; wat zijn je kwaliteiten. verder draaide het gesprek om, wie ben ik. En neem van mij aan dat dit gesprek zeer diepgaand was. Ik houd ervan. En het gebeurd mij zelden dat ik een black-out krijg. Dit heb ik ook benoemd, de vraag werd anders geformuleerd, en weer door…. Het ritje van Leeuwarden naar huis terug, vond ik heerlijk. Zo’n gesprek geeft stof tot nadenken, en gaf een zeer goed gevoel. Eind vorige week kreeg ik een telefoontje van hun. Ten eerste vonden zij het een zeer goed en fijn gesprek. En zij willen mij zeer graag in hun flexpool team. Nu gaan er eerst een paar meeloop diensten gerealiseerd worden. Dit, omdat het een hele andere tak van “sport” is. Na 19 jaar gehandicaptenzorg meer de maatschappelijke kant op, om het zo te benoemen. Eerst de meeloop diensten ervaren. En dan misschien toch een ommezwaai?!

Na een week over en weer gemaild te hebben met de Hanzehogeschool, is mij geheel duidelijk geworden welke opleiding het meest bij mij past. In mijn Cv staat het onder het kopje; ambitie. Ambitie afgeleid van het woord, ambitieus; Vol van de wens en het vertrouwen om iets te bereiken. Ambitie, in positieve zin, is het streven om een bepaalde taak of functie beter uit te voeren.

Thankful, vorig jaar een zwart gat qua burn-out. Het heeft mij veel gekost, en af en toe is het een schaduw wat mij blijft achtervolgen. Thankful, wat het met zich mee brengt.

Closer to the truth; Tony Joe White.

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s