No place like…..

De zon speelt vandaag een spelletje. De kronkelhazelaar, die nu een a-symmetrisch “kapsel” heeft, mag nog even wachten. Ik trek mij even terug in mijn domein. Op de achtergrond speelt, Beth Hart ; no place like home. En zo voelt het ook… De zwanen die vanochtend nog in het weiland zaten, zijn voor nu even gevlogen. De reiger heeft zijn vlucht vanaf het bos over het weiland nog niet geheel voldaan. Deze komt halverwege de middag weer retour naar het bos. Zou hij/zij daar een nest hebben? De koolmeesjes zijn vanochtend weer verder gegaan met het nest. Hun huisje is gevestigd aan de schuur, op ver van de katten hoogte. En ieder jaar is het huisje geliefd. Vanuit de keuken is hier prachtig zicht op. Dit vinden Jaap en Henk natuurlijk ook. Die zien die lekkere hapjes wel zitten. Af en toe zijn er herten te zien in het weiland, vandaag hebben zij zich teruggetrokken in het bos. Geregeld zijn er roofvogels te zien boven het bos. Een keer een kleine gespot op het tuinhek. Helaas was de foto wazig, daar in tegen was dit wel een geniet momentje. Vorig jaar liet een vlaamse gaai zich hier geregeld zien. Hoop op een nieuwe ontmoeting. En een specht laat af en toe wat van zich horen, ook wel op een lantarenpaal. Tja, als je door de bomen het bos ook niet meer ziet….Oeh, kunst in de lucht, door een zwerm vogels. Heb je weleens naar dat schouwspel gekeken?! Kunst, prachtig om daar naar te kijken.

undefined

Aangenaam kennis te maken, Henk de rode , je weet wel kater, van nog geen jaar oud. Er zit qua uiterlijk niets van een maine-coon in. Zijn karakter des te meer. Graag wil hij in je buurt zijn, geen knuffel is hem te veel. Zijn sjabbel kussen is hem heilig, en kletsen doet hij ook.

undefined

Aangenaam kennis te maken, Jaap, een huis tuin en keuken kat, van nog geen jaar oud. Er zit een mengeling in van een siamees. En dat is qua karakter wel te merken. Hij kan je de oren van het hoofd kletsen, en mag zeer graag bij je in de buurt zijn. Ook is hij graag in de buurt van Henk, Harm en Jakop.

undefined

Mijn naam is Harm, bijna 12 jaar, zeer eigenzinnig en last van obesitas. Aaien en knuffelen, mag wanneer het hem uitkomt. Maar laat merken dat hij goede bediendes heeft, d.m.v een muis of ander soort wild. En komt geregeld bij je in de buurt liggen, met een poot of kop tegen je aan. Als de jeugd, Henk en Jaap te druk zijn, dat vind hij maar niks, even blazen en slaan met zijn poot. De jeugd moet af en toe even door de oude baas op hun plek gezet worden.

undefined

En dan mijn oudste kameraad van het stel, Jakop, in mei wordt hij 14. Een gemakkelijke, gemoedelijke, tevreden, kater. Houd van knuffelen, bij je liggen, of bij je op bed slapen. De jeugd zet hij subtiel op hun plek, even een poot op de kop, of even hard mauwen, dat kan soms al genoeg zijn. En ook Jakop neemt geregeld wat mee voor de bediendes, vogels, muizen een konijn.

Terwijl de zwanen weer neergestreken zijn, zeg ik; there is no place like home. Zeker met zo’n mooie omgeving. Het vooruitzicht dat alles straks weer in de bloei komt te staan. De katten die hun menu kunnen uitbreiden. Altijd weer verassing wat er bij de achterdeur komt te liggen. Hun trotse houding van; kijk wat ik voor je heb gevangen. Om dan later heerlijk te gaan soezelen.

Ik denk dat ik zo ga soezelen met de katten. En laat inderdaad de kronkelhazelaar even voor wat ie nu is.

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s