Kan ik iets voor je doen..

Even mijn domein.. Op de achtergrond een nummer van De Dijk; Kan ik iets voor je doen. Hou me vast, mooie tekst.

Deze week zeer langzaam begonnen met re-integreren. Bij binnenkomst een client van de andere flat; hoi Jeannette, blij je te zien. Met daarop gelijk; ik mag je geen hand geven! Nee joh, we doen de elleboog. Lachend gaven we elkaar een elleboog. Een client van mijn groep, zag ik aarzelen , via het raam had ik er zicht op. Zijn hand ging eerst richting achterkant van mijn hoofd, om daarna voorzichtig op mijn rug te leggen; moi Jeannette, moi kerel. Na de koffie ben ik naar huis gegaan, terwijl mijn collega’s verder gingen met de dagelijkse structuur.

Eenmaal thuis schoot mijn gedachtegang alle kanten op. Ja, ik ben ook werkzaam in zoals het nu genoemd wordt; de vitale groep. Ik heb clienten gezien met spanning in het lichaam en van de gezichten af te lezen. Wij kunnen geen afstand bewaren in ons beroep, wij nemen soms letterlijk clienten aan de hand mee. Clienten hebben een arm om hun heen nodig een knuffel. Geen familie mogen en kunnen zien, niet naar de winkel, geen kapper, pedicure, geen bibliotheek of andere uitjes… Wel wandelen, dat is wel lekker.
En ja, wij proberen zoveel mogelijk de structuur van het dagelijks ritme vast te houden. ieder client is juist gebaat bij structuur en duidelijkheid. En ja wij volgen de protocollen op en d.m.v. picto’s en duidelijke Jip en Janneke taal , proberen wij duidelijkheid te creeren.

En dan het volgende…welkom in de zorg. Personeel…… Er vallen gaten de roosters en deze gaten kunnen groter worden. Vandaag werd ik gemaild door een “oude” werkgever, of ik tijd en ruimte had , om mijn andere collega’s in de zorg bij te staan. GDD die al een oproep doet om bij te springen. En ik denk dat er nog velen zullen volgen.

En dan onze familieleden waar je niet heen mag. Begrijpelijk, absoluut…schrijnend vind ik het ook!

Anderzijds zie je nu meerdere kanten van onze samenleving En juist de warme, sociale kant raakt, ontroerd mij. En het zijn vaak de kleine dingen die het doen! Een bloemetje, kaart, boek, boodschap, telefoontje, ect.

Ik draag aan een ieder een warm ❤ toe.

Jetje x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s