Start 2020

De eerste week van 2020 zit er alweer op. En terwijl er menig geen met zijn/haar voornemens bezig gaan, kruip ik achter mijn laptop, in mijn domein. Ik heb geen “goede” voornemens, een ieder voor zich, natuurlijk. Ik vind het bull-shit. Waarom begin je ergens aan in het nieuwe jaar, en je laat het de maanden daarop net zo hard weer los?! Laat ik maar eerst uit mijn bubbel klauteren, meer ups dan downs. Laat ik maar op gewicht blijven, dit omdat qua gezondheid moet. En laat ik af en toe heerlijk genieten van een wijntje, whiskey, champagne mijn shaggies en caffieine, en bovenal, muziek.

Ik begin met Danny Vera; Roller coaster, want soms voelt de wereld zo. Om dan verder te gaan met; Ilse de Lange; Ill still cry. Dit nummer is voor mij heel speciaal.

Eind 2019 vertrokken vriendlief en ik naar Tjechie, een goede vriend woont daar met zijn hond in een klein dorpje. En ook dit keer ging mijn koffertje mee, met daaraan een zakdoek van mijn vader. Zijn zakdoeken aan de koffer is voor mij, symbolisch. Overal waar ik heenga, gaat mijn vader met mij mee. Hij had graag meerdere plekken op de wereld verkent. Op deze symbolische wijze gaat hij altijd met mij mee op reis.

Zo ook nu, Tjechie, in een dorpje ongeveer 3 uur rijden van Praag. Als je de straat uit loopt, kom je in de wereld van Remi. Je voelt je alleen op de wereld. En dat is niet uit te drukken in woorden! Dat is een beleving een gevoel. Dit heb ik 3 ochtenden gedaan, wandelen in de wondere wereld van moeder natuur. Hier werd zo ongeveer een uur over gedaan. Alleen wij en de hond en verder…….niemand, heerlijk in de vrieskou. Een goede start van de dag. Eigenlijk begon de start nog eerder, die van mij dan…. Als eerste wakker en in mijn uppie in de vrieskou, op de binnen tuin, wakker worden met mijn shaggie. Mijn geniet momentje. Een momentje om je gedachten gang en gevoel de vrije loop te laten.

Ook hebben wij een paar kleine dorpjes bezocht. 1 Oud dorpje met prachtige oude woningen, en anders opnieuw opgebouwd in de oude stijl. Het idee om aan te kloppen en je dan Hans en Grietje kan verwachten, die de deur openen. Of een klein stadje bezoeken met zeer kleurrijke huizen, waar ooit kunstenaars bevestigd waren. Kastelen bezocht, jammer genoeg alleen de foto’s van de binnenkant kunnen bewonderen, de jonkvrouw deed helaas de deur niet open. En mijn sleutel was te klein.

En dan het eten, ik kan wel zeggen dat ik de E nummers in mijn voeding niet heb gemist. Okay het is vetter, maar veel malser, laat de Tjechen maar koken en wijn brouwen, niets mis mee, heerlijk. Even een geheel andere cultuur geproefd en over gehoord. Ik kan daar zeer van genieten.

Het er even volledig uit zijn heeft mij goed gedaan. Even de rust en de ruimte, om veel te overdenken.Een paar knopen kunnen binnenkort officieel doorgehakt worden.

En pap, onze volgende grote avontuur ligt nog 11 maanden voor ons. Tussendoor misschien een paar kleine ontdekkingen.

Liefs Jetje x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s