Blog 89 : Gesprek

Even terug trekken in mijn domein. Music; Beth Hart, War in my mind, daar begin ik even mee. Muziek kan mij opluchten, mijn gedachten even leegmaken. Terwijl ik mijn blog of mijn boek schrijf, is er altijd muziek……

Ken je dat gevoel? Even met een dierbare die je mist.. om daar af en toe even een gesprek mee te hebben. Even maar om je gedachten te ordenen. Dat heb ik de afgelopen weken wel gehad. Wat miste ik het in gesprek gaan met mijn pa. Even wilde ik die ladder laten uitklappen naar boven, elkaar ontmoeten en een goed gesprek aan te gaan, zoals wij dat wel vaker deden. Niet dat hij met oplossingen kwam, zeker niet. Maar wel om mij alles tegen elkaar af te laten wegen. Nu kan ik dat soms zo missen! En tuurlijk heb dierbare mensen om mij heen. En uiteindelijk mag ik het zelf gaan doen, maar toch………Soms.

Er dienden zich twee vacatures aan. Na wikken en wegen, heb ik op beiden gesolliciteerd. Bij de ene wordt ik in de procedure meegenomen, daar heb ik alleen met twee personen telefonisch contact gehad. Ik ben er wezen kijken, een pittige groep, een geheel andere uitdaging. Bij de ander heb ik een persoonlijke sollicitatiegesprek gehad. Het was een goed gesprek, maar op een of ander manier, ik kon er geen vinger op leggen, vond ik het redelijk. Later ook tijdens ons telefoongesprek eerlijk gezegd wat ik er van vond, en dat ik er geen vinger op kon leggen. Het bleek van hun kant juist meer dan een positief gesprek te zijn geweest. Zo kan je zien dat je het zelf anders kan beoordelen of voelen. Ik heb niet de functie gekregen waarop ik heb gesolliciteerd. Zij boden mij een andere functie aan. Ook voor mij een uitdaging. Binnenkort ga ik meedraaien op twee groepen, en mag daaruit mijn keuze maken. Een vervolg gesprek vond ze niet nodig, dit was verder wel telefonisch te bespreken. Ze moest hartelijk lachen toen ik zei; dan ga ik uit van een afwijzing, bied je mij gewoon wat anders aan. Yep, zo kan het dus lopen. Ik houdt ervan.

En terwijl ik deze beide jobs heb afgewogen, miste ik mijn gesprekje. Ook al weet ik, dat de keuze alsnog bij mij ligt en heeft gelegen.

Dit wordt vervolgd.

Eerst maar eens vijf nachtdiensten draaien…….

Jetje

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s