Blog 85 : Liever niet…

Music; Solomon Burke ft Van Morrison, Fast Train. Terwijl het gras wuift in de wind , er een reiger door de lucht heen zweeft. Neem ik mijn plekje in, in mijn domein. Dit keer met een onderwerp, waar een ieder ,liever niet, over spreekt. Is het te serieus, te beangstigend een ver van mijn bed show?? Ik ga er even bij stil staan….

Het komt geregeld op de t.v. voorbij, donor registratie. Dat brengt mij bij het onderwerp; wat als ik kom te overlijden. Ik ben nog niet van plan om te gaan….. Toch zou het mooi zijn voor mijn nabestaanden als alles goed is geregeld. Heb intussen mij geregistreerd , dat is 1 punt waar niet over ge- brain stormt hoeft te worden. Het staat vast. En dan de begrafenis of afscheidsdienst, hoe wil ik dat hebben?! Als het op papier staat, staat dat mooi weggezet. Het idee n.l. dat er muziek gedraaid gaat worden, wat ik afschuwelijk vind… Drrr ik moet er niet aan denken. Nou Jetje, je bent dan dood en hoort dat toch niet meer. Ohh nee, stel je voor van wel. Ik kan van bovenaf mee kijken en luisteren; dan roep ik wel ff, hey zet even wat anders op, ja! Of de keuze van mijn kleding……. Ik leg het wel “vast”.  En dan; mijn testament. Het zijn materiele bezittingen, maar toch….. Eigen huis, en ik weet dat, dat wettelijk vastgesteld is, maar toch… auto en mijn persoonlijke spullen?! Genoeg stof tot nadenken. En ik begrijp het; liever niet…… Het voordeel is, dat de nabestaanden niet te veel rompslomp hebben. Uit ervaring weet ik, dat als alles goed geregeld is; je hebt gehandeld naar diegene zijn/haar wensen.

Nu verder met de “orde” van de dag…….. Kleding uitzoeken voor een foto shoot… Het duurt nog een paar maandjes….ontzettend leuk om de ideetjes in mijn hoofd even uit te werken… Mijn B&B in Leiden is inmiddels geboekt. Over een paar weekjes even rust, vakantie:) Het tuinieren kan straks weer verder opgepakt worden, heerlijk. Het snoeiwerk is klaar, de voorjaars bloemen staan in bloei. Nu nog even onkruid vrij maken. Mijn boek weer even onder handen nemen…. Eerst maar even een paar nachtdiensten draaien.

Jetje xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s