Blog 84 : Even stilstaan

Ohh yes, mijn domein, muziek, koffie en sigaretten.. De weken zijn voor mij voorbij gevlogen, tijd om mijn koppie leeg te maken. Ik heb al niet zo’n groot hoofd, het paste er even allemaal niet meer in. Eigenlijk maakte ik mij erg druk om het gesprek met mijn arts. Ik was mijzelf al geestelijk aan het voorbereiden op een operatie, tot hoeverre ik dat kon natuurlijk. Gelukkig is dat van de baan. Ook geen sondevoeding, yes! Voor nu, mijn energielevel opkrikken, mijn gewicht op pijl houden af en toe even pas op de plaats.

Eerst van weken geleden een heerlijke lunch, met een zeer goede vriend en gewandeld over de dijk. Heerlijk, uitwaaien, goed gezelschap en goede gesprekken. In de week nadien heerlijk bij gekletst met een goede vriendin. Het begin van de tattoo staat op mijn lijf… Vorig weekend weer fijne mensen ontmoet. Dan voel ik mij rijk. Ten eerste natuurlijk deze lieve mensen om mij heen. En dan de mogelijkheden om dit te kunnen doen.

Dat brengt mij bij dit onderwerp, hoe ik mijn rijkdom zie. Ik heb namelijk de vuilniszakken klaarliggen om mijn kast op te ruimen. Ahum, ik kan zo moeilijk kleding weggooien/wegdoen. Ik heb meerdere malen in mijn leven met weinig tot niets moeten doen. Elk dubbeltje omdraaien. Kon er wat nieuws gekocht worden, dan was ik daar zuinig op. Er werd zeker geen a klasse qua eten en drinken gekocht, simpel, het geld was er niet. En merk kleding?! Noop, dat zat er echt niet in. Ik heb kleding en een paar schoenen van meer dan 10 jaar “oud”. Ik kan er geen afstand van doen…..

Geld is een middel, ik vind het fijn om nu geen dubbeltje meer  te hoeven omdraaien. Met geld koop je materialisme, sommige “kopen” er vriendschappen mee. Sommige zien hun geld als een status; kijk mij, met mijn grote auto, huis, kleding ect. Het zegt mij niets. Ik heb een woning, mijn trots, mijn auto een oude ” ragbak” , trots op. Ik hoef die status niet. Ik ben ook weg van koopjes, aanbiedingen, en ik ben er best creatief in geworden. Al zeg ik het zelf…… Soms mag er van mij een duurder “iets” tegenover staan. Dan moet ik dat van mijzelf wel belangrijk genoeg vinden. Maar dit is allemaal financieel.

Vriendschappen koop ik niet…… Mijn vriendlief, familie en vrienden die ik “heb”, dat is pas waardevol. Dat is rijkdom. Het kunnen genieten van de kleine dingen.

Poging tot kledingkast opruimen…..

Jetje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s