Blog 83 :

Through the window of my eyes
I can see a rainy day
Sittin’ in the chair of my own
Looking for a way to be the one who I am : Cuby and the blizzard.

Met mijn 6 nachtdiensten achter de rug, mag ik nu even genieten van mijn vrije tijd. “Sitting in the chair of my own”, galmt door mijn kamer. Heerlijk. Terwijl mijn arts nog in beraad is, i.v.m. de plan van aanpak, en ik leef op pijnstillers, ben ik een zeer tevreden mens. Looking for a way to be the one who i am? Is het niet dat je door de jaren heen erachter komt, wie je daadwerkelijk bent?! En als je doormiddel van gesprekken met anderen, je gezien wordt! Geen poker face, gewoon lekker jezelf zijn. Dat word gewaardeerd.

De afgelopen weken heb ik 2 gesprekken gehad, openhartig, eerlijk, humor en in beide gesprekken, een tipje van mijn verleden belicht. Dat wat ik mee heb gemaakt, meenemen in positieve zin. Bij het 2e gesprek had ik een test gedaan; de Belbin-test. Meredith Belbin is een Britse wetenschapper, hij studeerde klassieke talen en psychologie. Even kleine info… Uit die test kwam  naar voren wie ik ben. Nu heb ik daar geen test voor nodig, wel interessant om te doen. Aan het eind van het gesprek kreeg ik dan ook te horen; wij hebben de werkelijke Jeannette gezien en gesproken, dat hebben wij als zeer fijn ervaren. Hoe mooi is dat. Het was als het ware een bevestiging.

Terwijl ik met mijn manuscript bezig ben, kijk ik terug op mijn leven. Hoe mooi is dat, dat ik dat kan vertalen in mijn boek. Af en toe heftig, vele emoties passeren, en toch als ik kijk waar ik nu sta in mijn leven…… Ben ik ook trots op mijzelf.

Al tijden loop ik met een idee van een nieuwe tatoo. The Feniks! En waarom the Feniks? De Grieken dachten dat de Feniks in staat was om steeds opnieuw uit zijn eigen as herboren kon worden. In de Chinese cultuur staat het dier voor het vrouwelijke geslacht op de wereld. Het christelijke geloof zag in de feniks het symbool van herrijzenis. Om een paar betekenissen te noemen. Prachtig. Meer uitleg heeft het niet nodig.

Geef elkaar een blijk van waardering, geef elkaar een compliment. Geef de ander die bevestiging waar het om vraagt. Laat een ieder in zijn of haar waarde. Geef elkaar een knuffel of een stevige handdruk. Wees jezelf.

I see you:)

Jetje

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s