Blog 76 : Gestaag

Mijn vingers tikken de letters aan van de laptop. Terwijl buiten het herfstweer haar gang gaat, heb ik in mijn domein, de kaarsjes aangestoken. Subtiele verlichting, music; Kaz Hawkins, Get ready en cigarettes.

Vorig jaar waren vriendlief en ik, bij een goede vriend in Tjechie. Na een heerlijke wandeling met de hond in de kou, nestelden wij ons voor de kachel. De goede vriend zei toen; Jetje ik zie jou hier wel zitten met je laptop, werkende aan jouw boek. Ik zag het plaatje al helemaal voor mij, kon mij er wel in vinden:) Dit jaar rondgetoerd met vriendlief door Spanje, zag ik mijzelf op verschillende plekken ook wel zitten met mijn laptop:) En zo zijn er meer plekjes te bedenken…. Houd het toch liever bij mijn domein.

Heerlijk mijn eigen knusse huis, mijn vertrouwde plekje. En op dit plekje vordert het gestaag. Af en toe ontbreekt er de spirit, ben ik druk met werk of andere “dingen”,  om het dan later weer op te pakken en dan schieten de woorden op “papier”.

Met diegene met wie ik er wel over gesproken heb, of ik krijg de vraag; waarom schrijf je erover? Laat je het ook uitbrengen? Of, ik heb ook wat liggen, maar ik doe er niets mee. Om het te laten liggen, noop dat gaat voor mij niet op. Waarom schrijf je erover, laat ik dan een ding zeggen, het belangrijkste, ik ben trots op mijzelf waar en hoe ik nu in het leven sta.  En of ik het laat uitbrengen, yep, dat ben ik van het begin af aan van plan. En nu het voor mij gestaag vordert, kan ik ook langzaam aan informatie vergaren. En ik moet eerlijk bekennen dat ik er kriebels van in mijn buik krijg. Positief wel te verstaan.

Gestaag ga ik verder. Ondertussen CCR, I put a spell on you, opgezet. Een geweldig nummer. I ain’t gonna take none of your
Puttin’ me down,
I put a spell on you………..

Jetje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s