Blog 75 : Rijkdom…..

Music, cigarette, coffee, only me, myself and i 🙂

Genietend van het herfstweer buiten, kruip ik toch even “weg”. Er speelt van alles in mijn hoofd. In wat voor land leef ik eigenlijk? Kut discussies over Sinterklaas, roken, het leven wordt duurder, en nog meer mensen gaan ten gronde….. Als ik mij er teveel in verdiep, maakt mij dat somber. Om er maar een paar uit te pikken.

Ten eerste, Sinterklaas, kom nou toch op…. Voor mij vroeger was het een kinderfeest. Voor mijn kinderen heb ik er vroeger een feest van gemaakt! Heeft dat te maken met racisme? Noop, ik denk dat mensen racisme verwarren met cultuur. Mijn mening, vind er van wat je er van vinden wil. Roken…. het wordt genadeloos afgestraft. En ja ik ben een rookster. Kom op nou, sluit dan ook alle fastfood tenten, en verbied dan ook de drank. Al dat vinger gewijs, al dat gejeuzel en gezeur, gatver het hangt mij de strot uit! Dat het leven duurder wordt en nog meer mensen in de financiele problemen komen. Ik vind dat heel erg. Alle bezuinigingen in de zorg, onderwijs, de werkdruk, het tekort doen aan onze medemens. Het gruwelt mij……

Ken mij, ik ben totaal niet somber ingesteld. Juist een positief denkend persoon. Dat maakt ook dat ik mij rijk mag voelen. Ik heb een baan, in de zorg, dus af en toe even pas op de plaats voor mij. Anders kan ik alle dagen wel aan het werk. Ik ben gezond, heb twee gezonde zoons, een vriend, en familie, die mij lief is! Twee katten, dit alles is een grote rijkdom!  Materialistisch; heb een eigen woning, auto, fiets, kan met vakantie… Doe leuke dingen binnen mijn kunnen, mogelijkheden. Heb lieve vrienden om mij heen, en sta open voor prachtige nieuwe ontmoetingen, vriendschappen. Dat maakt het leven waardevol. Met de mensen om mij heen, die mij lief zijn!

Ik kom zelf uit een gezin, waar wij met vijf personen van een uitkering moesten leven. Er was niet alle dagen vlees, of geld voor nieuwe kleding, ect.. Ook later in mijn leven heb ik van een uitkering moeten leven. En geloof mij, ik ben er niet minder om geworden, maar heb veel leren waarderen. Want was is dan rijkdom?!

Met oudste zoonlief ben ik een weekend naar Londen geweest. Hotel inclusief ontbijt, in een toch wel “rijke” buurt. Er stonden auto’s in de straat, net zoveel waarde als mijn huis en nog meer. ‘S avonds als wij ons laatste sigaretje nog even buiten rookten, keken wij onze ogen uit. En ik moet eerlijk bekennen dat ik met mijn zoonlief heel blij waren met waar wij stonden. Wij met z’n tweeen, waren voor ons gevoel heel rijk.

Dus om af en toe even terug te gaan in mijn gedachten naar mijn roots, is niet verkeerd. Om af en toe even stil te staan bij wat er om mij heen gebeurd in dit kikkerlandje, vind ik niet verkeerd. Dat ik dan even somber kan zijn, vind ik dat dat mag. En ik mag mijn handen dichtknijpen, met alle rijkdom die ik heb.

Heb lief……..

Foto genomen door oudste zoonlief:)

xx Jetje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s