Blog 73: Spain

Even een momentje voor mijzelf….. Muziek, sigaretten, prachtig uitzicht over de weilanden, life is good:)

Helaas zit de vakantie er weer op, snif. Rondtoeren in een camper. Hoe gaaf was dat. Met sowieso 1 wandelroute die ik wilde afvinken op mijn lijst.

Vriendlief en ik begonnen in Malaga. Onze camper ophalen om van daaruit naar El Chorro te gaan. Eerst een paar vrienden na 5 jaar weerzien, een super weerzien:) Daarna een camping opgezocht, om een paar nachten te vertoeven. We hoorden om ons heen, dat wij online tickets hadden moeten kopen, voor de wandelroute. Van vrienden en de locale inwoners hoorden wij; ga er maar op tijd staan, dan verkopen zij nog wel tickets. Die dinsdag was het vroeg uit de veren, lopend naar de ingang van, jawel…. El caminito del rey!!!! Het koningspad. Ik met mijn hoogtevrees, wilde dit betreden en ervaren. En ik met mijn willetje, grijns. Dit is niet met woorden te beschrijven wat voor ervaring dit is geweest. Als ik zeg; ik heb meerdere tranen weggepinkt, zegt dat denk ik wel genoeg. Moeder natuur is groots.

Sierra Nevada stond op vriendlief zijn “lijst”. Wij begonnen het eerste gedeelte vol goede moed op onze All stars, hebben toch maar het verharde pad gekozen. Een adembenemende ervaring. Zo hoog gekomen, en wat voel je er dan klein, op ongeveer 3000 m.  Ook deze kunnen wij afvinken.

En naar Cordoba, de Mezquita bezoeken. En weer hadden wij geluk. Er waren nog tickets:) En ja, ik heb mijn principes even aan de kant gezet. Dit was groots, zoveel pracht en praal, geschiedenis… Dit moet je toch ervaren hebben en er wat voor aan de kant zetten. Afgevinkt!

Wat een vrijheid, zo rond toeren. Op iedere camping was er genoeg plaats, 1 camping stonden wij 1 nacht in ons uppie… Hoe wil je het hebben. Een land met zoveel verschillende elementen. Het ene moment, ruig groots, om daarna veel groen om je heen te hebben. Zoveel gezien, gedaan. Heerlijk gegeten en gedronken. Ik blijf voorlopig nog aan het nagenieten:)

Reden om terug te gaan….. Er staat nog wat op de lijst, grijns….

Een vakantie om niet te vergeten…..!!!!

Jetje xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s