Blog 66 : Land of the hobbit

Heerlijk in mijn eigen domein. De koffie net achter de kiezen, muziek en shag binnen handbereik:)

Gisteren net terug gekomen vanuit Praag. Daarvoor waren vriendlief en ik bij een goede vriend. Hij woont in een klein dorpje op het platteland, samen met zijn zeer lieve hond. In een prachthuis, en binnen no time wandel je in de vrije natuur. Rust. En dat had ik even nodig. Rust, ruimte, vele knuffels met de hond, goede gesprekken, veel gelachen, veel indrukken. Wij drieen noemde het hobbit land. Niet dat alle mensen zo klein zijn, de huisjes wel. Sommigen vervallen en dan de local pub…. Zie het als een kleine kantine met bar een paar tafels en stoelen. Voor de lokale bewoners van het dorp, waren wij wel interessant. Normaal gesproken komen daar geen “toeristen”. Dus een bezoekje aan de pub, dat had ik niet willen missen. De supermarkt, klein, vers brood, en had de belangrijkste benodigdheden.

Een dorp verderop, prachtig om te zien. Zeker de gekleurde huizen, winkels, restaurants. Heerlijk gegeten in een hobbit restaurant, klein en zeer knus, zelfs de hond ging met ons mee.

Na een paar dagen met zeer goed gezelschap, een knusse oud en nieuw en zeer veel indrukken, nog een middag en avond in Praag doorgebracht.

Praag nog gehuld in kerstsfeer, prachtig. Veel hebben wij er lang niet gezien. Wat ik gezien heb, doet mijn fantasie opleven. Van allerlei personages verschijnen er in mijn hoofd. Vanuit de winkels knalt het kristal en glas je tegemoet. Tjechie staat daar om bekend, Moser, Egerman en Artel. Kitsch, dat is Praag. Maar ohh zo mooi. Genoten van onze trip naar the land of the hobbits:)

2018 Kom maar op. Wat ga je mij verder brengen?! Misschien geef je mij daar over een paar maanden meer antwoorden op. Ik weet dat er wat in het verschiet ligt. Zal dat uitkomen? Ik laat het op mij afkomen. Wel weet ik dat mijn zintuigen zeer geprikkeld zijn, ook mijn fantasie en zeker mijn motivatie om 1 “ding” af te ronden.

In mijn gedachten bevind ik mij af en toe in, the land of the hobbits.

Bring it on 2018:)

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s