Blog 64: Tuf

Buiten is het herfst, binnen lekker warm, muziek om mijn oren, kaarsjes aan. Wie doet mij wat.

Alweer wat jaartjes geleden dat ik via een tip van een goede vriend, jou zag staan. Jouw kleur sprong eruit, goud, wie dat bedacht heeft…… Maar okay, ik had een tuf nodig, en jij had een bestuurder nodig. Geen gouden ring meer voor mij, dan maar een goudkleurige auto. Proefrit, jou grondig geinspecteerd, en wij werden maatjes.

Je hebt wat kleine beschadigingen, dat heb ik ook. Jij frans ik een franse naam. Bij Beyonce schakel jij zelf de radio uit. Perfect, wij houden beiden niet van fake. Waar wij al niet heen gereden zijn. Muziekje, sigaretje, drinken bij de hand, ik jou benzine gegeven, bandenspanning gecontroleerd, oliepijl gecheckt, en daar gingen wij. Duitsland, Belgie, het mooie Groningen, Amsterdam, ja waar zijn wij niet geweest. Jouw eigenwijsheid, ik kan 1 deur gebruiken om de centrale vergrendeling eraf te halen. Als het kouder wordt gaat het airbag lampje knipperen. Af en toe geef jij aan dat het lampje van de stadslicht of gewone verlichting heus wel werkt. Gefopt:) Iedere keer ronkt jouw motor tevreden, jij laat mij snel warm worden, en genieten wij weer samen van ons ritje.

Ik hoef geen grote, dure tuf, en jij bent zo betrouwbaar. Over ongeveer 3 maanden wordt jij 20. Ik onderhoud je goed, je krijgt je nodige wasbeurt, wordt van binnen geregeld opgefrist. En nadat jij je uitlaat had laten vallen, zorgde ik ervoor dat jij weer gerepareerd wordt. Je komt iedere keer door de APK heen. Je krijgt complimenten dat je er nog goed uitziet. Hoelang gaan wij nog plezier aan elkaar beleven? Jij met meer dan 212 ton op je teller. Als ik eraan denk om jou in te moeten ruilen, krijg ik de rillingen. Jouw kuurtjes, jouw eigenschappen, we passen zo goed bij elkaar. Als ik jou parkeer vind ik jou zo terug, een opvallende verschijning. Jij wordt geregeld nagekeken, jij ronkt heerlijk rustig verder, het doet je niets.

Hoop dat wij nog even met elkaar mogen genieten van onze ritjes. Voor nu sta jij lekker in je eigen garage.

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s