Blog 50: Music

Buiten lijkt het qua weer wel op herfst. Een heerlijk momentje om op te gaan in mijn wereldje. Koptelefoon op met muziek. Om heerlijk weg te zweven op de muziek.

Jaren geleden, had ik een gesprek met een directeur, op toen mijn werkplek. Hij stelde mij voor om yoga te doen. Als ik er nu aan terug denk, schiet ik weer bijna in de lach. Om aan yoga te doen, zou voor mij toen rust geven. Even gedachten ordenen. Een jaar later had ik met hem weer een gesprek, en we kwamen terug op yoga. Daar benoemde ik hem dat ik het zocht in de muziek. Het hele gesprek wat volgde, ging niet meer over mijn functioneren, maar over muziek. En wat muziek met je kan doen.

Doe jij dat wel? Keihard muziek aan en heerlijk mee dansen of zingen. Je helemaal laten gaan? Ik wel. Alles loslaten, van me af dansen of zingen…Arme buren…Grijns.

Of het s ochtends wakker worden met een nummer in je hoofd, en die er de gehele dag in blijft hangen. Dat je m zelfs in de supermarkt zingt of fluit. Hmm, ik wel.

Mij door de muziek laten meenemen in mijn fantasie wereld, of juist mijn gedachtends te laten varen. Me mee laten slepen naar herinneringen, of juist naar het heden. Emoties haar gang laten gaan. Een heerlijke huilbui of juist een schaterlach. Of juist als er wat tegen zit er enorme kracht uit kan halen.

Met mijn oudste zoonlief , samen muziek maken. Hij op zijn gitaar, ik zingen. Laatst nog tijdens zijn haar knippen, meezingen , samen muziek luisteren. Heerlijk toch!? Op vakantie een nummer uitgezocht en meegezongen. Heerlijk. Of  keihard mee bleren in de auto…. Samen met mijn jongste zoonlief meezingen……

Yoga? Noop. Muziek! Yes, een dag geen muziek is een dag niet geleefd.

Ik laat mij nog even meeslepen….

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s