Blog 48 : Zorg

Na twee nachtdiensten ff mijn momentje pakken. Languit op de bank, laptopje, sigaretten, koffie is net op, grijns. En natuurlijk muziek. Heb op dit moment David Gray; sail away op gezet. Even meegaan op zijn muziek en zijn stem. Even mijn gedachten gang laten varen.

Met de verkiezingen voor de deur, maak ik mij toch enigszins zorgen. En niet alleen voor “mijn” cliënten, maar ook voor mijn moeder.

Hoe de politiek nu op mij overkomt, de een weet het nog mooier te vertellen dan de ander. De beloftes, nou wauw, als dat allemaal zou kunnen… Blah blah. Een sprookjesboek is er niets bij.  Meer geld voor de zorg, onderwijs, blah blah. Nu ben ik echt niet zo in de politiek, maar pik voor mijzelf ff de zorg eruit.

Ik heb een ouder wordende moeder. En ben zelf werkzaam in de gehandicaptenzorg. En de sector waar ik werkzaam in ben, is niet alleen begeleiding. Juist ook de zorg/verzorging. Daarbij de huishoudelijke taken, administratie. Het ondersteunen, stimuleren tijdens het douchen, tot volledig douchen. Passieve en actieve tilliften, steunkousen, wondverzorging, medicatie breed genomen. Ff een paar punten. En dan natuurlijk de cliënten, die de nodige begeleiding , aandacht, veiligheid bij je zoeken en van je vraagt. “Hoog” en “laag” niveau qua doelgroep en daarbij de ouder wordende cliënten. Kortom de werkdruk ligt hoog. Hoor je mij klagen, ohh nee. Het baart mij juist zorgen, in hoeverre zij de zorg kunnen blijven krijgen, waar zij recht op hebben. Het naar buiten gaan om te wandelen is er niet altijd bij. Gezellig winkelen, terrasje, ik noem even wat. Dat kan een vrijwilliger of buddy wel doen. Ja, ja. Er zijn wel cliënten die een vrijwilliger hebben. Gelukkig wel. En daar zijn wij erg blij mee. En natuurlijk mijn moeder. In hoeverre kan zij haar zorg behouden?

In een eerdere blog had ik Rutte uitgenodigd op “mijn” werkplek. Eigenlijk mag de gehele politiek meedraaien. Laat de gehele poppenkast maar achterwege. Ga het maar eens ervaren. En dan niet voor een dag of een paar uurtjes. Noop draai maar een paar maanden mee. Vroege en late diensten, nachtdiensten. Van laat op vroeg, 8 dagen achter elkaar werken. Ga ook voor een paar dagen in een rolstoel zitten, in een tillift zitten. Ervaar dat ook maar ff. Ik noem maar ff wat.

En heb dan maar even respect voor de mensen van de werkvloer! En geef cliënten waar zij recht op hebben.

Ff een gedachten gang.

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s