Blog 44 : Bergen

De vierde dag van 2017 is bijna voorbij. En yep, heerlijk mijn sigaretje, plekje op de bank met natuurlijk muziek. Heerlijk vertrouwd. En een dag geen muziek is een dag niet geleefd…

Na een aantal pittige maanden, besloten vriendlief en ik even weg te gaan met oud en nieuw. Het werd een pension in Bergen. Sinds 1900 is Bergen een kunstenaarsdorp wat veel schrijvers, schilders en architecten aantrekt. Ff een weetje…Grijns.

Onderweg was het een mistige trieste omgeving. Ff een hapje op de afsluitdijk, de lucht klaarde iets op en verder gingen wij. Muziek op de achtergrond, heerlijk. Eenmaal in Bergen ons pension opgezocht. Je moet er van houden, ik vond het top. Warm ingericht, schapenvelletjes op de vloer, ouderwets ingericht, zeer apart, smaakvol. Geen koffie kopje is gelijk geen eetkamerstoel is gelijk, huiselijk. Ons kamertje niet groot maar gezellig en voldoende voor 2 nachtjes. Eenmaal onze spulletjes gesetteld gingen wij het dorp in. Leuke centrum met vele eettentjes, kroegjes en winkels. Wij kwamen uit in een straatje waar wij een “kroegje” voorbij liepen. Een jongeman die buiten stond, benoemde dat het binnen zeer gezellig was. Zo leek het ook aan de buitenkant. Wij besloten daar naar binnen te gaan. Een spontane begroeting van een ieder, kamermuziek live gespeeld door 2 man vulde de ruimte. Wij hebben ons een paar uur heerlijk vermaakt. De barvrouw attendeerde ons op nieuwjaar middag, het zou een gezellige volle boel worden met een band. Wij waren welkom….

Oud en nieuw heerlijk met ons 2tjes doorgebracht, met de daarbij hartverwarmende berichtjes van vrienden en familie. Dag 1 ,2017 begonnen met een heerlijk ontbijt met de daarbij beste wensen. Leuk om met verschillende Nationaliteiten te ontbijten aan de grote tafel. Na het ontbijt en een laatste groet aan onze tafelgasten trok een ieder zich terug .

In de middag besloten wij een wandeling te maken richting zee. Alcohol ff laten verdampen zeg maar…Grijns. Een paar keer ff de weg gevraagd. Een heerlijke kille wandeling waarbij wij het eerste gedeelte door het bos liepen. Prachtig! Eenmaal op het pad naast het bos gekomen te zijn, zagen wij wel dat het strand nog een aantal kilometers verder weg lag. Wij besloten terug te lopen en in het dorp een eettentje op te zoeken. Okay een afslag gemist, nog meer kilometers gemaakt, maar ja, alcohol inmiddels wel verbrand. Kwamen wij uiteindelijk terug in het dorp. Heerlijk gegeten, gezellige sfeer en inmiddels zou de “kroeg” ook open zijn. Inmiddels weer lekker opgewarmd gingen wij op weg.

De band was inmiddels bezig met het instaleren van hun instrumenten. Een zeer warm welkom van de barvrouw en eigenaar en een aantal bandleden en gasten. Elkaar de beste wensen geven voor 2017. Al snel stond alles vol van de mensen. En wat een sfeer. Hier en daar een praatje. Eenmaal toen de band ging spelen kwamen de voeten van de vloer. Ik zeg met recht wat een sfeer. Een ieder gelijk gestemd, respectvol naar elkaar toe. Dit waren een aantal uren van genieten. Zowel binnen als buiten. Nadat de band klaar was en aan het “afbreken” gingen, werd er nog her en der na gekletst en na geborreld.

De volgende nog even bij het strand gekeken. En vervolgens weer op weg naar huis.

Voor een ieder, moge het een top 2017 worden. Geniet!! Het zijn de kleine dingen die het doen….!

Jetje xx

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s