Blog 42 : Zintuigen

Genesteld in m’n stoel, kussen achter de rug, wijntje, sigaretten en muziek. Ik trek mij even terug in mijn wereld, mijn schrijven, mijn gedachtes, mijn gevoel.

Ik kreeg laatst een waarschuwing. Het ging erom, dat ik om energie moest denken. Ik kan veel energie weggeven….. Bij binnenkomst was mijn energie al voelbaar. Het was veel. Wel in het positieve… Ik loop al geruime tijd te denken aan een blog over mijn HSP. Hoe beleef ik het. In eerdere blogs heb ik weleens benoemd dat het mij giga in de weg kan zitten. Aan de andere kant vindt ik het een verrijking.

De afgelopen maanden heb ik niet geheel goed in mijn vel gezeten. Nu gaat het met ups en downs. In die minne periode komt het negatieve dubbel zo hard aan. En dat voor mij, die positief in het leven staat, is dat heel ,heel frustrerend. En dat is heel beklemmend. Ik ben juist iemand die van hele kleine dingen al kan genieten. En met klein bedoel ik ook klein, een lach, een torretje die prachtige kleuren heeft. Om maar even een voorbeeldje te noemen. Ik zal het proberen te beschrijven, te verwoorden.

Neem muziek….. Jeetje wat kan dat binnenkomen. Helemaal in mij uppie met de volume knop open, of juist met koptelefoon op. Het opgaan in de zang en/of muziek. Je geheel mee laten slepen, als in een roes.
En hoe rijd jij naar je werk? Steeds weer die zelfde route? Als ik de deur uitstap ben ik iedere keer weer onder de indruk van mijn uitzicht.. Ik kijk over de weilanden, het is iedere keer anders. En dan de geur het iedere keer weer anders. De kleur is iedere keer weer anders. Als ik dan met mijn tuf de bekende weg naar werk rijdt, kan ik genieten. Herten, paarden een geit de roofvogels, zwanen…. Zoveel en wat dacht je van de bomen het gras, het heen en weer waaien door de wind en de kleuren. Ohh ja, ik moet mijn blik ook op de weg houden. Het komt wel binnen, ik neem het in mij op. Laatst toen ik naar huis ging ,was de lucht zo prachtig van kleur, ja dan pink ik een traan weg. Zo mooi!

Ik loop expres weleens met mijn blote voeten door de sneeuw, of door de regen. Puur het voelen… Zomers de warmte van de tegels, of juist het gras, zand. De bloemen, planten, blaadjes een  vlinder proberen aan te raken…. Voelen. En dan de geuren van de natuur of van mijn huis…Het helemaal in mij opnemen…

Ook in mijn werk. De sfeer is voor mij voelbaar als ik binnenkom. Een knuffel van een client kan bijzonder mooi binnenkomen. Een goed gesprek of waardering van collega, kan bijzonder binnenkomen. Een energie kan ik daarvan krijgen. Ook kan ik woorden blokken. Ja soms moet ik gevoel blokken… Woorden die cliënten zeggen. Een keer heeft een client mij bijna van mijn stuk gebracht, het raakte mij op mijn zere plek, een pijnlijk gevoel. Ik  heb mij kunnen herpakken. Woorden van een ieder ander kan giga binnenkomen.

Vakantie Malediven.. Genoten met volle teugen. De geuren, kleuren, geluiden, de dieren, alles. Onder water wat een belevenis. En dan staat deze miep echt wel te janken. 3 Vissen die aan komen zwemmen, met daarachter een baby haai. 1 Vis zwemt tussen mijn enkels door, het baby haaitje erachteraan. Hij raakt mijn enkels eerst rechts dan links, wat een kracht wat een sensatie……. Een klein Hermiet krab op mijn hand…. Wauw……..

Is het eigenlijk wel allemaal te verwoorden hoe ik het voel, beleef, ervaar .Al die prikkels…..Het is teveel…….Teveel om te verwoorden en uit te leggen….

Kort verwoord…Dit ben ik……..

Jetje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s