Blog 36:It’s me

Scheurt daar ff de HSP weer binnen. Pff…… Dus ff weer mijn vertrouwd plekje ingenomen. Afsluiten de hele mik…

Heb jij jezelf wel eens goed in de spiegel bekeken?! Durf je dan ook eerlijk tegen jezelf te zeggen, dat je blij met jezelf bent?! Ik wel! Okay eerst ff de stoomstrijkijzer erbij…Grijns. Grapje, ouder worden doe ik toch wel, ik noem het lach rimpels.. En mijn tom tom op m’n buik, ach alle wegen lopen daarin dood. Grijns. Ik mag in alle eerlijkheid zeggen, dat ik tevreden ben om hoe ik eruit zie, en om wie ik ben. Durf jij dat ook?!

En dan m’n karakter….Duhhhh. Mijn moeder zei altijd; jij met dat koppie van jou…. Yep, wat ik in mijn kop heb, zit niet in mijn kont.

Maar soms….. Dan trek ik het ff niet meer. In mijn leven heb ik veel moeten vechten. Sommigen daarvan gewonnen, sommige verloren. Life is a bitch! Maar is het niet dat juist wat je meemaakt je vormt? En dan je eigen grenzen, en verdomd, soms dan bewaak ik ze zo, en toch, er weer overheen. Of op je strepen gaan staan, met iets wat je graag wilt, dat het kan en dat het mogelijk is. Ik vindt dat mooi. Want het is waar jezelf volledig voor gaat toch. Maakt niet uit wat het is. Als ik het wil en dat de mogelijkheden er zijn, da ’s mooi!

Of wat dacht je dan, dat je je constant aanpast aan een ander. Aanpassen in sommige situaties, yep. Wees verder jezelf. En ik weet dat dit niet altijd in dank wordt af genomen.

Ik schrijf dit, omdat ik af en toe “in een hoek” wordt gedrukt. Ik wil niet in die hoek. In geen een hoek. Ik die zo vaak, egoist genoemd ben. Ik zou alleen maar aan mijzelf denken.. Soms kunnen woorden zo hard zijn, dat het pijn doet. En yep ik ben ook geen heilig boontje. En geen gemakkelijke. Maar dit mag stoppen. Ik doe “dingen” voor mijzelf, dat maakt mij geen egoist. Ik probeer mijn grenzen te stellen, dat maakt mij geen trut. Ik trek kleding aan die ik mooi vindt, dat maakt mij niet arrogant.

Op dit moment draai ik het nummer van; Anthony and the Johnsons, Bird girl… Prachtig. Ff een weetje.

Laat een ieder zichzelf eens goed in de spiegel bekijken. Sigmond Freud “gebruikte”die methode. Ff tussendoor.
Ik durf en mag graag mijzelf zien. Durf dat zelf ook eens!!

Jetje

 

 

2 gedachtes over “Blog 36:It’s me

 1. heeej meisje. HSP zijn is niet simpel als je met de crowd meeloopt….. beter is het om jezelf even apart te zetten en voor jezelf opkomen. de kleding die je draagd bv…. die draag jij en niemand anders , voel je jezelf er lekker bij dan gewoon je ding doen.
  ik ken er alles van en hoe minder ik het mezelf aantrek hoe beter ik mezelf voel
  en wat die hoeken betreft…. bouw een ronde muur en gooi al de mensen die comentaar hebben in de cirkel .zelf blijf jij lekker int gras zitten buiten de cirkel en voel/zie jou vrijheid …..
  jou vrijheid om te doen en te laten wat jou gelukkig en happy maakt, niets van ander aannemen zomaar omdat het zo zou moeten
  nee jezelf blijven elke dag weer, doen waar je zin in hebd en de rest……….laten doen meisie xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s