Blog 33; Figuratie 2

Pfff, k voel mij net een labiele muts. Okay muts klopt, labiel, komt niet in mijn woordenboek voor. Maar nu ff wel. K heb mijzelf genesteld, met muziek, water en een rol keukenrol. Mijn waterlanders blijven maar komen. Ik had mijzelf voorgenomen om mijn teksten goed te leren, voor mijn aankomende cursus. Maar nadat er bij de post, een verhalenbundel zat, kwam alles ff binnen. En met alles, bedoel ik alles! Mijn aankomende acteercursus, figuratie, werk, prive…. Dus besluit ik mij maar even af te zonderen om ff te schrijven.

Zoals ik begon, figuratie 2.
Dinsdag mijzelf goed voorbereid op mijn figuratie in GTST, jawel. Koffertje met de gewenste kleding keuze. En jawel het uitpluizen van het openbaarvervoer. Tja, ik die in ongv. 23 jaar geen trein van binnen meer heb gezien. Hahaha wat n doos. Maar ja, ik sta de volgende dag op tijd. En ik ben liever te vroeg dan te laat! Mijn reis, na een aantal telefoontjes en het internet, voor elkaar. Pfff.

Woensdagochtend, Carpe Diem, na weinig slaap een verfrissende douche, koffie en mijn heerlijke sigaretjes, op pad. Heerlijk rustig in de straat, een “voorbijganger”, die mij begroet met; goedemorgen filmster. Tovert een grijns op mijn gezicht. Een rustig ritje in de bus naar het Hoofdstation. Nog half slaperig en vol van gezonde spanning, koop ik een dag ov, in plaats van mijn eigen ov te gebruiken. Domme doos, dat begint al lekker, hahaha. Ff rondje lopen, goed kijken welk spoor ik moet hebben, en nog maar even een sigaretje. Daarna op naar de trein. Heerlijk genietend van de rust en het uitzicht. Na Zwollywood, hoor ik de conducteur binnenkomen, iedereen een goedemorgen wensend. Eenmaal bij de mijn zitplekje, kreeg ik een, oh hallo, ik groet vriendelijk terug en geef hem mijn kaartje. Ik krijg een strenge blik, oeps, waarop hij zegt; u had wel in moeten checken, staat op het kaartje. Ja hoor, ik domme doos, blunder 2. Gaat lekker, hahaha. Na nog 2 keer een overstap, stond ik op mijn eindbestemming qua openbaarvervoer. De rest kon ik lopend doen, en was goed aangegeven. Op het plein in het zonnetje nog een kopje koffie met sigaretje. Om even later te voet verder te gaan. Aangekomen bij Endemol studio, ff gaan zitten. Even alles in mij opnemen. Eenmaal door de schuifdeur heen, kon ik het niet laten om met mijn armen wijd de koelte te begroeten. De man en vrouw bij de receptie schoten beiden in de lach. Nadat ik mij had aangemeld vervolgde ik mijn weg door het grote gebouw. Op de plek aangekomen zaten er al 2 medefiguranten te wachten. Wij stelden elkaar voor, en raakte gezellig aan de praat. Wij 3en werden opgehaald door een van de medewerkers, om plaats te nemen, in de voor ons bestemde ruimte. Lekker kletsend, kwamen er nog 3 figuranten bij. Een leuk clubje. En weer de verbazing dat ik; Helemaal uit Groningen kom. Ik moet er om lachen, en zeker dat het die dag wel 3 keer is benoemd.

Nadat wij onze kleding keuzes hadden overlegd met nog een andere medewerkster, konden wij ons omkleden en wachten op onze actie. Ik mag en kan door geheimhoudingsplicht hier geen uitweiding over geven. Maar ik kan jullie vertellen, dat de sfeer zo goed was. Zeer leuke acteurs, met hier en daar een knipoog, een grap en grol. Mijn eigen meedenken, wat werd gewaardeerd. Dat was dat ik mij snel op mijn gemak voelde. Ook de “mensen”achter de schermen. Super. Ik met mijn acteercursus in mijn achterhoofd, kon goed meekijken en luisteren, hoe het allemaal wordt neergezet. Interessant.

Nadat wij een paar keer onze “rol” hadden vervuld, was het helaas tijd voor ons om te gaan. Ff met een paar na gekletst. Bij afscheid van de medewerker die ons de hele dag door had “begeleid”, kreeg ik de vraag van hem; Ik zie jou zeker nog een keer weer? Waarop ik zei, dat ik dit graag nog een keer wilde doen. Even een kort praatje over en weer, ook even benoemd dat ik een acteercursus ga volgen. Een stevige handdruk, en samen met een medefigurant vervolgde wij onze weg naar het station.

Ik vervolgde mijn weg verder alleen naar huis. Heb goed in en uitgecheckt, hahaha.
Dit was een ervaring om nooit te vergeten. En zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Zoals ik benoemde; wegens geheimhouding kan en mag ik niets inhoudelijk prijsgeven. Blijf voor de buis hangen voor de uitzending van GTST. In het najaar of later, zal Jetje wel ergens te zien zijn.

 

Jetje xx

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s