Figureren ( blog 31)

Na een dag van tuinieren, genieten van het heerlijke weer, kruip ik weer ff achter mijn laptop. Even helemaal in mijn eigen wereld, koptelefoon op met heerlijke muziek. Ha wie doet mij wat.

Afgelopen woensdag voor eerst gefigureerd in een nederlandse tv serie. Hoe kom je daar nu weer op; heb ik deze week geregeld gehoord. Tja via snoetjeboek zag ik het voorbij komen. Dus Jetje is aan het google geslagen en yep , heb mij aangemeld. Na mijn aanmelding kreeg ik een bevestiging dat mijn inschrijving/aanmelding was gelukt. En om 1 van mijn vrije dagen maar eens anders in te vullen dan; huishouding, boodschappen ect, blahh blahh blahh.

Om 4:20 over ging mijn wekkertje. Yep je moet er wat voor over hebben, hahaha. De gevraagde kledingsetjes in een tas. Boterhammetje voor onderweg, water, radio aan, gevulde tank en natuurlijk mijn sigaretjes. Goed voorbereid zeg maar. Om 5:15 zat ik in m’n tuf, ik moest er om 7:45 zijn. En yep het is niet naast de deur. Carpe Diem!!!! Het was ongeveer 2 uurtjes rijden, maar mag graag de tijd nemen.

Eenmaal aangekomen, scheen af en toe het zonnetje, en er zaten al een aantal mede figuranten heerlijk buiten. Elkaar voorgesteld, en geleidelijk aan druppelden er meer figuranten “binnen”. Ook de regisseur en de acteurs kwamen aan. Onder het genot van koffie, werden de bijrolletjes uitgedeeld. Sommigen hadden dit al op mail gekregen, een aantal ook niet. En dan is het een kwestie van veel geduld hebben, voordat je aan de beurt komt. Staat geduld niet in je woordenboek (voor geluk), begin er dan niet aan.

Ik vermaak mij wel. Heb heerlijk gekletst met mede figuranten. Voor een aantal, waaronder ik, was het de eerste keer. Ik kreeg wat tips aangereikt, en wat er van mij verwacht kon worden. Omstreeks 12:00 mocht ik meelopen. Heb je gelijk een beeld hoelang je mag wachten, hahaha.

Ik vond het ontzettend leuk. Super om het mee te maken hoe het eraan toe gaat op een set. De acteurs die hun rol invullen, de regisseur die aanwijzingen en commentaar levert. Hello, daar zit dit Gronings vrouwtje gewoon tussen. Ik vond het top .Na de opname, mochten wij, de figuranten weer naar buiten. De koffie tafel bleef goed verzorgt. Zo leuk, om met zoveel diverse mensen daar te zijn en te spreken. En om te zien hoe het achter de schermen eraan toe gaat.

Er werd nogmaals aan mij gevraagd om mee te gaan naar de set, samen met nog een paar figuranten. De regisseur gaf nu zelf bij ons aan, wat hij van ons verwachte. Ik vond het top. Na de opname liepen wij voor de acteurs en regisseur aan naar buiten. Om 13:30 waren wij klaar. Nog even een praatje en op naar Groningen.

Wegens geheimhouding mag en kan ik de ins en outs niet vertellen. Maar neem maar van mij aan, dat dit super leuk was om te mogen doen. Ik hoop dat er nog meer voor mij in het verschiet ligt. Geduld staat in mijn woordenboek, geen camera vrees, dus wie weet.

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s