Blog 28: Wat een ervaring

Ff mijzelf genesteld op de bank .

Het is alweer bijna een week geleden om mijzelf in het leer te “heisen”  om bij vriendlief achterop de motor een rit te gaan maken.
Een ieder heeft wel eens een wens of een droom om ooit werkelijkheid te laten worden. Of om gewoon heerlijk van te blijven dromen. Mijn wens/droom is om ooit zelf motor te gaan rijden.
Zoals vele motorrijders ervaren is het de vrijheid. Vorige week zondag werd voor mij een gehele nieuwe ervaring om achterop te zitten.

De adrenaline gierde door mijn lichaam . Ik voelde zoveel emoties, angst, spanning, nieuwsgierigheid….. Gezonde spanning?! Vriendlief een ervaren chauffeur/ motorrijder  stelde mij  gerust en liet mij wennen aan de motor.

Het HSP-tje op een motor. Jeetje…. Je zit hoog, hebt een hele andere kijk op de wereld om je heen. De wind en het geluid van de motor, de geur van leer en brandstof. En dan de natuur om mij heen. Alles wil ik in mij opnemen. De koeien in de wei, de schapen, geiten, oh…een zwaan op een nest…Herten in het veld. Tegemoet komende motorrijders, auto’s, trackers…Pff, zoveel.

En dan het bochtenwerk. Rechts gaat goed, lekker, als vanzelf. Maar oh, die linkerkant de bocht in. Sinds ik een auto ongeluk heb gehad, waarmee ik met ijzel van het wegdek afgleed en een zijkant van een boom raakte, is links mijn zwakke plek. Ik gleed met de auto naar links. En op de motor ging mijn lichaam bij de eerste linkerbocht in spanning. En let wel dat dit levensgevaarlijk kan zijn op de motor. Dat werd dus oefenen. Met veel geduld en aanwijzingen van vriendlief ging het geleidelijk aan beter. De duim ging op als ie lekker ging..

De rit zou als eerste naar mijn geboorte dorp gaan. Nog door de straat heen gereden waar ik ben geboren. Daarna door naar Lauwersmeer, door dorpjes heen en tussen weilanden door. Machtig mooi. Ff een stop voor een kop koffie en een ijsje, op terras met heerlijk weer. Daarna weer op de motor om de weg te vervolgen. Ff een stop om een dijk op te lopen. Of juist over de dijk rijden… Groningen is mooi. De volgorde zal ik vast niet meer goed heugen, grijns. Warfum, Zoutkamp, Uithuizen, Uithuizermeden, Roodeschool, Eemshaven, Delfzijl. Onderweg nog ff een lekker hapje gegeten.

Maar oh wat ben je kwetsbaar op een motor. Een bestuurder van een wit busje, dat ging net goed..Drrr. Automobilisten die midden op de weg rijden, of plotseling remmen om in de berm te parkeren. Fietsers die zonder te kijken oversteken. Ogen moet je overal hebben. En juist veel in kunnen schatten.

En de vrijheid zoals men het noemt, mee eens. Ik ben vroeger weleens mee geweest op een binnenvaart schip, dat vond ik vrijheid. Het motorrijden is ook vrijheid. Zo dicht bij de natuur. Super!

Nu nog ff een lekkere zit achterop de motor. Ik zat geregeld met de punt van mijn helm tegen de schouderblad aan van vriendlief. Ff een aanpassing.

Dit was een super ervaring…Op naar de volgende rit.

Houd rekening met elkaar in het verkeer…

Jetje

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s