Tatoeage’s

Een heerlijke luie zondag. Genesteld op de bank, vogeltjes in de tuin druk bezig. En heerlijke muziek op de achtergrond. Ha, wie doet me wat.

Een onderwerp kiezen wat helemaal bij mij past…Grijns.

Bij mij is het begonnen met een plakplaatje op m’n enkel. Hahaha, nog te jong om een echte te mogen. Ik zeg mogen. Ik ben van huis uit best streng op gevoed. Tatoeage’ s waren uit den boze.
Eenmaal uit huis, had niemand meer iets te zeggen over mij. Toch?!
Ik was 23 toen ik mijn eerste tattoo liet zetten. En yep op mijn enkel. Al snel kwam de 2e, op mijn linkerschouderblad. De reactie van mijn moeder toen, die vergeet ik nooit weer. In de zomer, korte broek, hempje met spaghetti bandjes aan. En mijn moeder maar proberen om die tattoo te verstoppen onder dat bandje. Dat ging natuurlijk niet. Maar ja, een tattoo, jeetje ,hoe kon ik dat met mijn lichaam doen. Simpel, het is mijn lichaam. staat het je niet aan, kijk dan weg.

Tatoeage’ s worden van oudsher al gezet. Otzi , de ijsmummie uit de Alphen had 59 tatoeage’ s. Leefde ongeveer 5350 jaar geleden. Er zijn Egyptische mummies gevonden van voor 2000 voor Christus met tatoeage’ s.

Over mijn tribal op mijn linker bovenbeen heb ik heel lang nagedacht. Ik, die niet kan tekenen, maar het wel in mijn hoofd had zitten. Pff. Dan ga je in overleg met de artiest die jouw sieraad op je lichaam gaat zetten. Tuurlijk kan je plaatjes uit een boek pakken, om de kunst samen uit te werken, is toch prachtig. En ja, ik benoem diegene als artiest, diegene zet “kunst” op je lichaam. En ik draag het als een sieraad. Het hoort bij mij, het is mij.
Het mooie van een tatoeage is, je “betaald” voor something special , wat geheel van jezelf is. Het past altijd, nooit te klein , zoals menig kledingstuk, en je draagt het mee tot aan je dood toe.

Een ieder die tatoeage’ s heeft, krijgt geregeld de vraag; wat is de betekenis ervan? Yep die vraag krijg ik ook. Ten eerste laat ik een tattoo niet voor niets zetten, ten tweede, ik denk er goed over na. Eenmaal gezet, staat het voorgoed vast. Ten derde, yep voor mij heeft het wel degelijk betekenis. Ten vierde, ik vindt het mooi, dus ik laat het zetten. En ja , ik heb er meerdere sieraden bij laten zetten en yep, er zullen er nog meerder volgen.

Wel is een tatoeage een belangrijk “iets” om over na te denken. Anders is het net een scheiding; het doet veel pijn, en het kost veel om ervan af te komen. En je houd er een lelijk litteken aan over.

Laat een ieder zijn om wie diegene is. Laat een ieder in zijn of haar waarde. Beoordeel/veroordeel niet om huiskleur, geloof, cultuur, uiterlijk!

Liefs Jetje

 

Fotografie: Jan Rijnders..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s