Vriendschap

Ik heb mij op mijn favoriete plek genesteld, wanneer ik schrijf. Yeah, met uitzicht op het weiland. En nu zeg ik met trots. Mijn huis , mijn uitzicht. Oh yes! Morgen handtekening zetten bij de notaris. Yes!

Vanochtend werd ik wakker met een nummer van Beth Hart in mijn hoofd, I”ll take care of you. Nu heb ik dit wel vaker, het wakker worden met een nummer van een artiest in m’n koppie. Wie heeft dat nou niet?! Hmm deze muts wel.

De gehele dag voel ik mij zo’n emotie miep. Alle nummers op de radio die mij ook maar enigszins raken, wekt een jankbui op. En ik weet dat dit niet voor niets is. Er zijn een paar mensen die mij zo geraakt hebben. Met hun woorden en met hun gevoel. En zo positief…

Van een tijd terug had ik het er nog over met een goede vriend van mij. Wat houdt vriendschap eigenlijk in?! Laat ik dit zeggen, voor mij heel belangrijk. Vroeger als kind en puber zijnde ben ik veel gepest, aan de kant gezet. En niet alleen door kinderen maar ook door volwassenen. Een vriendschap “sluiten” ging bij mij niet zomaar. Ik was ook voorzichtig in het sluiten van vriendschappen. Door de loop der jaren heen ben ik achter ware vriendschappen gekomen. Het houden van elkaar, waardering, openheid, eerlijkheid.

Hier werd ik gisteravond door getroffen. Ik eigenwijze, domme doos, had de gehele situatie zo verkeerd in gedachten. Zo blijkt maar weer als je in een vriendschap open en eerlijk naar elkaar toe bent kom je een heel eind. Na uren met elkaar gesproken te hebben had ik zoveel om over na te denken. Ik heb je even zo verkeerd begrepen, aangevoeld. Nu begrijp ik zoveel te meer. Vriendschap is elkaar begrijpen.

Veel vrienden heb ik niet. De vrienden die ik heb, zitten in mijn hart. Juist die ene is voor mij de belangrijkste !! De opleiding waar het allemaal begonnen is. De geboortes van onze kinderen. Onze ups en downs. Elkaars gelijke en elkaars tegenpolen.

Zo is iedere vriendschap bijzonder. Ook al heb je elkaar een tijd niet gezien of gesproken, weet dat als je in zijn of haar hart zit, dat dat het allerbelangrijkste is.

Wat twee telefoontjes teweeg kan brengen. Bij mij heel veel.

 

Liefs Jetje

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s