Bowie

Vorige week kreeg ik een berichtje van een zeer goede vriend van mij. Hey Jetje, heb je zin om mee te gaan naar het Gronings museum ,tentoonstelling van David Bowie. Wij beiden geen groot fan, maar vinden/vonden hem een karakteristieke man. Dus vrije dag goed gepland. In goed gezelschap helemaal.

Jetje op weg naar Groninger museum met de bus. Heerlijk ff m’n gedachten laten varen. Ik werd immers gereden. Mijn verwachting ervan. Non. Ik had van deze en geen wel positieve berichten gehoord. Maar ja, wat een ander er van vindt hoef ik niets te vinden. Voor het museum werd ik met open armen ontvangen, er volgde een big hug en daar gingen we.

De entree kaarten werden ingewisseld voor muntjes voor een koptelefoon. Ff een paar trappen op en de koptelefoons werden in ontvangst genomen. Dat op zich al vond ik een aparte belevenis. Ga ik in goed gezelschap naar de museum, loop je samen maar ieder in zijn/haar belevingswereld.

De stem van Bowie klinkt in mijn oren, een interview. Ik werd afgeleid door de foto’s en de bijgevoegde info. Ik kom ogen en oren tekort. Al die foto’s, schetsen, tekeningen, info. Sorry Bowie heb een groot gedeelte van de interview gemist. Wel prettig, hij had een prettige stem om naar te luisteren. Ohh , muziek klinkt in mijn oren, spontaan begin ik mee te swingen op zijn muziek. Een vrouw knipoogt, zij swingt ook mee. Af en toe vang ik de blik van mijn goede vriend. Zijn ogen glimmen, ook hij geniet zichtbaar. Ook een aparte ervaring, een ieder leeft in zijn/ haar wereld op dat moment. Als je per ongeluk tegen iemand aan botst of op een teen gaat staan, zegt mimiek veel. Hier een knipoog daar een hand op je arm of schouder. Met andere woorden, geeft niet, geniet.

Man, wat heeft Bowie veel werk verricht. Wauw. Hij was iemand die zich niet leiden. Hij ging zijn eigen weg, deed veel met zijn ideeen die in zijn hoofd speelde. Heeft met velen samengewerkt. Hij was iemand en daar bedoel ik mee; hij was zichzelf.Kleding, hello, dat was daar gewoon, dat heeft hij aangehad. En zeer fotogeniek. Ik hoef geen fan te zijn om hiervan ondersteboven te zijn. Jeetje al die indrukken, dat past niet in mijn kleine koppie.

Vooral de laatste etage. Ik wilde alles wel in mij opzuigen. Het licht, de muziek, de kleding, iedereen om mij heen dansend, genietend. Op het toilet; Rebel, rebel…..

Het museum hebben we onder het genot van een kop koffie en een Bowie gebakje afgesloten. Heerlijk nagenietend.

Na de dag zeer goed af gesloten te hebben met goede gesprekken, heerlijk eten, een grap en een grol, ging ik weer huiswaarts. Alleen in de bus keek ik om mij heen naar andere inzittenden. Een ieder op zijn/haar mobiel gericht. Ging mijn blik naar buiten, mijn gedachten laten varen en volop genietend van wat ik heb gezien, beleeft en wat er buiten te zien was. Bloemen die tegen de kou schuilgaan achter plastic. Verlichting wat prachtig afsteekt tegen het koude grauwe weer. Mensen dik gekleed een ieder zijn of weg te gaan.

Jetje heeft genoten, het is een aanrader! Geniet!

Jetje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s