Jaja

Ff zo’n dag dat je voor je werk aan niet zo heel veel doet. Beetje huishouding en daarna genieten van muziek.

Dan gaat de telefoon, een anonieme beller. K neem altijd op met mijn voornaam, ook deze keer. Ik hoor een over enthousiaste vrouw aan de telefoon, van de lotto. Dan kan je twee dingen zeggen/doen, gelijk afhaken of erin meegaan. Ik dacht, dit keer gaat Jetje even in het gesprek mee.

Vrouw begon of zij mevrouw Hellinga aan de telefoon had. Ik zeer neutraal, lage stem (meer verveeld) en zeer kort in mijn antwoorden. Ik antwoorde dan ook, ja. Even leek zij van haar stuk, maar herstelde zich vrij snel. Haar enthousiasme nam toe.. Vergelijkbaar met adhd in combinatie met een hele pot koffie en 4 blikjes red bull. Ik had volgens de vrouw lotto toestemming gegeven om mij te bellen. Ik antwoord, dat kan. Ik dacht; muts ik geef nooit ergens zomaar toestemming voor. Haar volgende vraag of ik vrij of aan het werk was. Ik antwoorde; als ik aan het werk was geweest had ik de telefoon niet opgenomen. Weer moest de vrouw zich even herstellen. Zij zou mij een paar vragen stellen. Ik antwoorde ; wat jij wil. Ondertussen ging haar ademhaling sneller. Je zou bijna denken dat zij ergens anders op zat, ipv een bureau stoel.
Ik bleef in mijn rol. Ik kreeg van de vrouw een paar kwis vragen. Welke 6 getallen van 0-40 kwamen in mij op en of ik die wilde benoemen. Ik antwoorde zo snel dat zij dit onmogelijk kon bijhouden. Langzaam probeerde zij de getallen terug te halen. Haar vraag was hoe ik zo snel deze getallen kon opnoemen, of dit specifieke getallen waren. Ik antwoorde; jij vraagt, ik geef antwoord. Of ik dan een lievelingskleur had, ik mocht kiezen uit 3 kleuren. Antwoord zo geklaard. Daarna even een lekker makertje van haar kant. Met deze getallen en kleur kon ik wel 100.000 euro winnen. Enthousiast; wat ik daar wel niet mee ging doen. Ik; vakantie. Volgens haar konden dat wel meerdere vakanties worden. Ik; dat kan. Maar ik kon er ook 400 euro mee winnen. Ik; dat kan. Vrouw; wat zou ik dan met het geld doen. Ik; auto betalen qua onderhoud. Na deze vragen wilde zij mijn geboortedatum. Die heb ik gegeven. Ik kreeg een heel verhaal over de lotto, en wat ik allemaal kon winnen. Ik steunde er goede doelen mee. Blah blah blah. Nadat zij als een storm haar verhaal had gedaan en aan mij vroeg; mevrouw is dit niet geweldig?

Ik dacht, nu ga ik. Mijn stem nog geheel in lage tonatie, rustig……Jij hebt een prachtig verhaal afgestoken. De kwisjes waar ik wat mee kon winnen, daar geloof ik niet in. Dat ik goede doelen steun, dat doe ik nu ook. Als jij mij vanaf het begin van het gesprek netjes had gevraagd of jij mij stoorde in mijn vrije tijd, had je dit gesprek en kostbare minuten anders kunnen invullen. Ik kreeg nog een goede dag gewenst en een riedeltje over ; het bel me wel bel me niet register. Daarna was de wervelwind gaan liggen.

Best grappig deze paar minuten…

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s