Alles op orde

Koptelefoon op en heerlijk muziek de revu laten passeren.  Of terwijl alles in mijn hoofd ordenen.
Muziek doet zoveel met mij. Het muzikale kan mij aangrijpen, en de teksten kunnen zoveel met mij doen. Daarnaast kan het mij rust geven en de storm in mijn hoofd , kan en mag gaan liggen. En dat doet het ook.

Ik las laatst een stukje over mindfulness. Een vorm van meditatie.Een zachtmoedige relatie aangaan met wat er zich nu aanbiedt, bewuste aandacht. Acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve ervaringen: aanvaarding. Even een stukje eruit gepikt, prachtig.

Soms gebeurt er zoveel in mijn leven, net of alles in een keer komt. Pff dan kan ik er geen grip op hebben. En dat is wat ik graag op veel vlakken wel wil. grip op mijn leven. Helaas heb ik op sommige “dingen”, gebeurtenissen in het leven geen grip. Eigenlijk ook maar goed ook, dit zou ook niet goed, gezond en zeker geen les des levens zijn.

Zeker als De Dood om de hoek suist. Neemt daarin mensen in mijn nabije omgeving met zich mee. Maar ook mijn dierbare katten. Dan worden alle voelsprieten en zintuigen, emoties, tot in de puntjes overbelast. Dan intussen ook met een grootse zaak qua oplichting bezig. En uit onverwachtse hoek wordt ik gebeld om op sollicitatiegesprek te komen. Nog hoop ik een paar weken, en alles qua huis is rond.

Dan is het voor mij tijd om alles te ordenen. Al mijn gevoelens, emoties en zintuigen weer eens goed bij langs te gaan. Dit doe ik zeker niet door mijzelf zo zielig te vinden. Noop. Dit doe ik om, kracht uit alles te halen.

Want juist door De Dood, wordt ik teruggeworpen op het gene wat ik heb gehad en zekers wat ik heb. Voordat De Dood er was zijn er pracht momenten geweest, waar ik kracht en levenslust uithaal. Door wat er gebeurt, wordt ik teruggeworpen in het hier en nu. Dit is wie ik ben, dit is waar ik mee bezig ben, dit is wat ik “heb”. Dat is de kracht, om wat er ook gebeurt en gebeuren staat, het om te zetten in , misschien uitdaging? ! Of juist positieve energie?!

Even mijzelf klein maken, even rondkijken, alles in mij opnemen. Het leven is een gegeven, zoals mijn vader en ik tegen elkaar zieden. Niet alle gegeven is even mooi. Je mag er zelf wat van maken. Ik mag er zelf wat van maken.

Tja , mindfulness; dan accepteer ik het onvermijdelijke negatieve en positieve qua ervaring. En aanvaard die dan ook. Ik geef het bewust aandacht. En put er mijn kracht uit.

Dank voor de mooie muziek, dank moeder natuur voor al het pracht. Dank lieve ” mensen”, waarmee ik dit alles mag delen.

Liefs Jetje

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s