14-11-2008 – R.I.P 25-10-2015

Dag lieve Beertje, jij bent er niet meer. Helaas deze keiharde maar ohh zo eerlijke, dier waarlijke beslissing moeten maken. Had je nog zo graag bij mij gehad.

14 November 2008 ben je samen met je broertjes en zusjes geboren. 2 Meisjes en 3 jongens. Helaas is een van zusjes na 2 dagen overleden, zij was te zwak. Wij hebben de keuze toen op jou laten vallen. Tank (bijnaam) was ook leuk, maar jouw guitige koppie en die wijze oogjes, op slag verliefd. Jouw bijnaam was Piet Piraat in het begin, jouw stamboom naam; Pegasus. Door een griepje in het nest was jouw vliesje van je oog een beetje vergroeit. Tijdens de castratie is dat vliesje ook iewat verwijderd, jouw zicht heeft er niet onder geleden.

Heerlijk karakter had jij als mane coon. Onze haren werden geregeld gewassen en daarbij spinde jij ozo hard met een klein geluidje. Bij thuiskomst rende je naar de voordeur om een ieder van ons te begroeten. En wat kon je heerlijk knuffelen. Vanaf de bank of stoel lag je over de schouder heen, en daarbij werd kopjes geven niet vergeten. Of heerlijk op schoot.
De hele dag kon je een van ons achterna lopen. En was je ons kwijt maakte jij jouw geluidje, als er dan even naar jou geroepen werd was het goed. Dan ging je ergens liggen om op ons te wachten.

Water was favoriet bij jou. Zodra dat een van ons naar de keuken liep, was jij al op het aanrecht om rondjes om de kraan te lopen. Als een van ons ging douchen was jij diegene die meeging om te wachten totdat jij water uit de douche cabine kon drinken. Een bos bloemen was voor jou ook niet veilig. Je ging net zolang door totdat de vaas om lag en jij water kon drinken. Ook planten en bloemen vond jij lekker om aan te kauwen. Zeker lavendel.

Kattenspeeltjes waren voor jou niet weggelegd. Een propje papier of een leeg waxine “doosje” vond jij veel interessanter. Ohh en schoenen niet te vergeten. Daar kon jij zo mee knuffelen, poten eromheen, of er bovenop liggen. En het maakte niet uit waar ze stonden of dat wij onze schoenen aanhadden.

Hele gesprekken hebben wij gevoerd. Je maakte altijd geluidjes, je kon hele verhalen vertellen. s ‘ Ochtends maakte je iedereen in huis al wakker met je geluidjes. Kreeg je antwoord terug bleef je net zolang wachten tot 1 van ons de slaapkamer uit kwam. Je liep gelijk vrolijk en kletsend mee. Het liefst rende voor ons aan de trap af.

Helaas is er een vreselijke keuze gemaakt. Voor jou het allerbeste. Na 2 keer een prolap te hebben gehad, kreeg je gisteren de 3e. De afgelopen tijd hebben we jou zien afvallen. Jouw lichaam, zeker jouw darmen kon niet meer. Bhor en Jakop hebben vanaf de keuken tafel gezien dat jij voor de laatste keer in de reismand werd gezet. De reismand kwam leeg terug. Dit hebben Jakop en Bhor waarschijnlijk aangevoeld. Harm heeft bij thuiskomst gesnuffeld, even heen en weer gelopen. Geen Berend meer.

Vanochtend was er geen Berend om mij te begroeten. Toen ik beneden kwam maakte Bhor een geluid en hebben even samen geknuffeld. Ook Harm en Jakop zoeken mij op om even te knuffelen.

Jij wordt gemist lieve Beertje. Rust zacht, beauty.

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s