Shine on you……..

Heerlijk Pink Floyd op gezet, en dan vooral het nummer Shine on you crazy diamond… Zoonlief achter de playstation, de katten net verwend met vlees en de muffins in de oven. Hoe huiselijk, kneuterig kan ik dat vinden.

Koptelefoon op en ff gedachten gang laten gaan. Ik die altijd m’n zintuigen voor 100% gebruik. Okay behalve m’n oren dan, die voor 80%.
Ieder jaargetij heeft z’n pracht. Ik ben eerlijk gezegd een lente en zomer “kindje”. Het opkomen van alles wat bloeit en groeit, de geuren en kleuren. Het genieten van de zon op m’n huid, tuinieren, op blote voeten lopen. De geuren opsnuiven van moeder natuur, De kleuren intens in mij opnemen .De vogels die zich in alle vroegte laten horen. En dan nog het voelen, op blote voeten door het gras lopen, over de tegels van de tuin. Met m’n vingers planten en bloemen aanraken, of heerlijk met m’n handen door het grond van de tuin wroeten.

Nu zijn we bij de herfst en daarna komt de winter. En ja ook deze jaargetijden hebben z’n charmes. Vooral nu, al die kleuren. In de ochtend als ik mijn 2 katten naar de katten ren begeleid, loop ik door de spinnenwebben. De prachtige kleuren in de tuin, en over m’n schutting zie ik de bomen. Het bos vertoond een prachtige kleuren spektakel. De tegels koud aan mijn blote voeten, de koelte van de lucht die ik op snuif. Af en toe vliegt er een roofvogel over het bos heen, die zich even laat horen. Voor de rest de stilte.

Ik reed van de week naar mijn werk, keek eens wat om mij heen vanuit de auto en bedacht; wie heeft die roofvogel gezien langs de kant van de weg? Ikke… Wie heeft de herten in het weiland gezien. Ikke.
En als het weer wat kouder wordt komen de herten, hazen en konijnen meer op het weiland. Vanuit mijn keukenraam kijk ik uit op weiland. Als het voedsel schaarser wordt trekken de herten, hazen en konijnen meer uit het bos richting weiland. Verder op in het weiland zit geregeld een zwanen paar.

In huis wordt het geriefelijk gemaakt. De verwarming gaat weer aan, en evt een tandje hoger. De sfeer verlichting gaat weer eerder aan. En niet te vergeten de kaarsjes en de geurolien. Het wegkruipen op de bank met een boek en een goed muziekje op de achtergrond. Tja een ieder jaargetij heeft z’n charmes.

Geniet, wordt bewust van alles om je heen. Straal, en wees af en toe eens lekker gek…

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s