Snake shoot

Een lekkere druilige dag om wat te schrijven, muziekje, wijntje….. Heerlijk in mijn element.

Vorig jaar werd ik benaderd door een fotograaf om een fotoshoot te komen doen. In eerste instantie heb ik het netjes afgewimpeld. Er rees een vraag op in mijn hoofd. Aan de andere kant kon ik het niet loslaten. Dus Jetje ging aan het googlen. Op de website van de fotograaf kwam ik zeer mooie foto’s tegen. Begin dit jaar zag ik een event staan die ik niet kon weigeren. De snake event. Ik ben weg van slangen……Prachtige dieren vindt ik het. De cobra heeft mijn voorkeur, maar dat even ter zijde. Nogmaals ik ben weg van slangen…En ja, bang voor vogels…… Ik hoor je denken, die spoort niet, noop, maar dat wist ik al.  Een paar maanden later, had er goed over nagedacht, heb ik mij ingeschreven voor de event. Dit is wat ik wilde.

8 Augustus j.l. was het zover. Tas met kleding en schoenen mee, op weg naar Houten. gezonde zenuwen kriebelden in mijn buik. Na ongeveer 2,5 uurtjes rijden ( Nederland is niet zo groot) op plaats van bestemming. Gevolgd door een hartelijk welkom door de crew . Bestaande uit, visagist,modellen coach, de slangenman, om zo maar eerst te benoemen, de fotograaf en diens vrouw. Onder het genot van een kop koffie nader kennisgemaakt. Ook heb ik mijn vraag kunnen stellen. Mijn vraag luide; waarom nou juist ik was benaderd door hem… Het antwoord luide; om mijn uitstraling.. Een eerlijk antwoord.. Ik ben regelmatig en wordt nog regelmatig afgewezen door mijn uitstraling. Lullig maar waar. Ik ging vol positieve energie, ik had de slangen intussen ook al gezien, de visagie in. Dit was een zeer ontspannen moment, gezellig, humoristisch …top. Nadat ik daarmee klaar was, omgekleed in het eerste outfitje. De eerste foto’s zouden genomen worden zonder slangen. Gewoon ikke, zoals ik ben qua kleding. Een zeer leuke samenwerking en ervaring…..

Na deze sessie omgekleed in een ander outfitje… En ja, ook zoals ik ben qua kleding…. Op naar de slangen…… Ik had al aangegeven ik met alle aanwezige slangen op de foto mocht. 4 In totaal waaronder 1 kleine.. Ongeveer 65 kilo in totaal…hahaha dat is meer dan ik weeg. Dit mocht….Yeah, Jetje helemaal in haar nopjes. De eerste foto’s werden genomen met het kleine slangetje, als een armband…. Later volgenden de grotere….. Heeft ooit iemand een slang, opgetild, geaaid, gevoeld of om/over je lichaam laten glijden…….. Dit is een bijzondere sensatie, gewaarwording. .Ik zal proberen uit te leggen hoe dit voelt. Voor mij een gehele beleving…!! De kracht waarmee een slang om, door, over je lichaam gaat…Daarbij is een slang zeer zacht, glad…… Het is bijna sensueel te noemen zo zacht en glad…. En dan de kracht….. En dan te bedenken dat deze wurgslangen met deze kracht zicht voort bewegen om, door, over je lichaam heen. Dus, niet al hun kracht inzetten om te wurgen….. Eng idee?! Noop , in zijn geheel niet. Deze ervaring….Heb je weleens naar/in de ogen van een slang gekeken? Wow alsof ze dwars door je heen kijken… De tong, gespleten, zo snel. De beweging van de kop, zo doortastend, gericht, wetende waar naar toe te willen gaan..Er was een slang bij die aan het vervellen was. In 1 woord gaaf om te zien. De waas voor de ogen, de olie op de huid . De geur daar in tegen was iets minder. De geur kan ik ook niet omschrijven, als ik het bedenk kan ik het nog ruiken… Ik heb deze prachtige wezens alleen maar meer doen waarderen… Moeder natuur heeft pracht wezens gecreeerd.!

Om met deze prachtige dieren “goed” op foto te komen is een geheel ander verhaal. De slangen doen echt niet wat de fotograaf van ze vraagt. Daar in tegen krijg je wel spontane foto’s. Medusa is er niets bij, hahahha, just kidding. Dankzij de gehele crew, zijn er prachtige foto’s genomen.

Na mij te hebben omgekleed in de kleding waarin ik was gekomen, werd het tijd om de foto’s te bekijken en uit te zoeken voor mijzelf…. Dit was een hele opgave, en gelukt….Pffff…..

Met een ervaring rijker een warm afscheid, werd het tijd om terug te keren naar huis.

Bij deze bedank ik; fotograaf, Jan Rijnders,zijn vrouw, Dorry Rijnders, visagist; Annelijn, modellen coach; Leahnan en de slangenman, Jorg, van house of snakes…..

Jetje

2 gedachtes over “Snake shoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s