Jamzz laatste uurtjes Spanje.

Don’t worry be happy, fluit mijn deuntje vanuit mijn mobiel…. Ik deed snel m’n wekkertje uit, en sloop uit de slaapkamer. Mijn laatste uurtjes gingen in Spanje in..Pff.  Snel een bakkie leut uit de keuken gehaald en even op blote voeten (aarde) genieten van het wakker wordende landschap. Heerlijk de zon kwam even spieken vanachter een wolk. Even helemaal alleen met de natuur, het kon nog voordat de mede jamzzies overal tevoorschijn zouden komen. En met een lichtelijke kater ook niet verkeerd, grijns.

Vanuit de serre en keuken kwamen al meer geluiden. De villa begon te ontwaken. Ik begaf mij richting villa. De laatste ochtend knuffels en begroetingen. Gatver wat zou ik dit gaan missen. Aan de andere kant ook weer heerlijk om weer naar huis te gaan. Heerlijk zoonlief knuffelen en mijn katten. Net als iedere andere ochtenden gingen wij met z’n allen weer genieten van een goed ontbijt. Met z’n allen afruimen nog ff een bakkie leut in de serre en dan hop naar de douche en daarna naar de koffer. Scheelt wel zo’n kleine koffer, die is zo ingepakt. Ff alles netjes achterlaten om mij daarna snel te begeven naar de serre. Die geleidelijk vol kwam te zitten met mijn mede jamzzies. Heerlijk met z’n allen na kletsen met een grap en een grol. De afgelopen dagen doornemen. Gezellie. Maar hoe dichter de tijd naar het “afscheid” ging, hoe dikker mijn knoop in mijn maag werd. En ja, dan ben ik een emotionele muts. Ik weet dan heus wel dat wij elkaar nog weer gaan zien. Maar deze ervaring staat in mijn geheugen gegriefd.

Dan het afscheidsmoment, allemaal jankend en vanuit de auto zwaaien. Het leek wel zo’n scene uit een film. Nog net niet met de neus op de achterruit van de auto. Nog een hartelijk afscheid op het vliegveld en daar stonden wij dan met ons 3tjes. Een paar uurtjes om ff rond te neuzen een hapje te eten en dan aan boord van het vliegtuig.

Eenmaal opgestegen gingen mijn radartjes werken. Veel om aan te denken en om over te denken. Ten eerste vond en vind ik mijzelf een rijk mens. Waarom, ik was er in gestapt/gerold met een zeer nuchter idee. En nog sta ik er nuchter in. Deze ervaring en beleving, jezelf nog meer leren kennen maar ook giga tegenkomen. De kans gekregen om naar Spanje te gaan, geregeld naar Belgieland. Ik?! als jonge moeder….. Ja dan ben ik rijk. Ten tweede, vele mensen mogen ontmoeten en waar ik mee samen mag werken. Ten derde, deze dame bijt zich nog meer vast . Dit wil en ga ik afmaken, hier sta ik volledig achter. Waarom? Simpel, dit gaat om een ieder. Het maakt niet uit of je volslank, groot, klein, groen, geel of oranje bent. Kijk naar het straatbeeld, daar heeft ook niet iedereen maatje 32/34, toch. En als je daarbij ook een ieder in zijn/haar waarde laat, dat is toch mooi?!

Het vliegtuig zet zijn wielen aan de grond…. Mijn hart ging sneller kloppen. Op weg naar de uitgang van het vliegtuig en vliegtuig. Tijd om mijn geliefden in mijn armen te sluiten. Naar huis!!!

Op naar het vervolg van Jamzz.

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s