Jamzz

Laatste dag…….in Spanje…..

Ken je het gevoel, dat je uit je bed stapt en alles is chaos in je hoofd?! Wel dat had ik die dag. Gevoelens, emoties, gedachten gangen alles vloeide in elkaar over nadat mijn wekkertje was gegaan.

Eerst de dag beginnen met een sterke bak leut een sigaret en warme knuffels van mijn mede jamzzies. De weergoden waren ons beter gezind. Genieten van het uitzicht onder het genot van mijn twee verslavingen. Grijns.

Onder het genot van het ontbijt met z’n allen, namen wij de dag even door. Wat stond ons die dag te wachten. Wel een aantal shoots met/in verschillende jurken, de dag zou worden afgesloten met een modeshow in het winkelcentrum zelf. Een aantal jamzzies zouden later op de middag worden opgehaald voor de modeshow. De rest kon zich gaan klaarmaken voor de dag. Waaronder Jetje. En hoe ik mijzelf ook had toegesproken in de spiegel in de badkamer, mijn hoofd dacht daar anders over. En tuurlijk is er de gezonde en nodige spanning, dat hoort er nu eenmaal bij. Na fris en fruitig, ahummm, mijn tas op orde ,eerst maar een bakkie leut. Onze taxichauffeur, tevens rechterhand, fotograaf ect…Jeetje wat heeft die man veel titels….Hahaha. Zoals ik zei; onze taxichauffeur reed een paar keer op en neer om alle jamzzies naar het winkelcentrum te krijgen. Daar stond ons een pracht ingerichte studio op te wachten. Onze wakende moeder overste, die alles delegeert ,organiseert, om zo maar te noemen ,nam ons over. Ook de rechterhand van de wakende moeder,  onze tante, zij die ons in alle jurken en sieraden zou hijsen, was aanwezig. De kapsters, visagisten en onze eigen fotograaf, tevens coach , allen waren er. Wij konden los.

Ik liet eerst een paar mede jamzzies voorgaan. Eerst alles in mijn kleine koppie opnemen, observeren, bekijken.  De jurken, sieraden, kleedruimtes pffff ,alles gewoon. Alles even goed opslaan en ik was eraan toe om mijn haar en make-up te laten doen. De eerste shoot zou een cocktail jurkje worden, daarna een avondjurk, trouwjurk en ter afsluiting een diva shoot.

Wel ik kan je vertellen dat mijn eerste shoot niet geheel vlekkeloos ging. Ik kon er totaal niet inkomen. Ik was blij dat die achter de rug was.( Heb ik later ook eerlijk te horen gekregen). De tweede shoot ging een stuk beter, al zeg ik het zelf…. Ik zelf werd  een stuk losser. Mijn koppie was minder chaos. Na deze shoot eerst even een korte break. Even naar buiten frisse neus en even genieten van het zonnetje. Op naar de bruidsjurk shoot. Ik had mijn oog laten vallen op een pracht jurk. Ik was helemaal weg van het bovenlijfje, wauw. Heb gevraagd of ik die aan mocht….en woehoe, yes. Trouwen doe/ wil ik dan nooit meer. ( Afspraak met mijzelf) En ja, ik maak afspraken met mijzelf…. Een mooie jurk sla ik niet af voor een shoot. Deze shoot ging weer wat gemakkelijker. Ik kwam beter in mijn rol, om zo maar te benoemen. Na deze toch wel geslaagde shoot even korte break, suikers op pijl en natuurlijk bakkie leut en sigaretje. En niet te vergeten een warme knuff van mijn soulmate.. Daarna werd opnieuw mijn haar en make-up gedaan voor de laatste shoot. De diva shoot. En ik had even een afspraak gemaakt met mijzelf, om deze shoot te laten knallen. Even de korte woorden van de fotograaf, tevens coach; Ervoor gaan!!!!! En ik mag wel zeggen, dat ik deze afspraak zeer goed ben nagekomen…… Na deze shoot een iewat langere break. Taxichauffeur ect..grijns….Had de andere jamzzies van de villa gehaald en nog een paar van het vliegveld. Kon ik even mijn indrukken wat verwerken…..En energie opdoen voor de show. Ik heb daarvoor een plekje gezocht in de studio waar ik dan overal zicht op heb. Ik kan dan mijzelf even helemaal afsluiten van wat er rond om mij heen gebeurt, My own world… Heerlijk…… De mede jamzzies hebben mij dan ook een paar keer moeten roepen, voordat ik, back to earth was. We kregen even een korte bespreking voor op het podium. Toen werd het omkleden geblazen…… Met mijn diva haar en bruidsjurk werd ik wel een extreme bruid. Op naar het podium. Zoals ik al eerder beschreef heb ik geen plankenkoorts. Maar de opdracht die wij daarna kregen……Help! Op high heels met een lange bruidsjurk op ,mijn grote angst gaan staan…….. Een roltrap….. Gelukkig heeft tante mij bijgestaan, dit was doodeng. En niet 1 keer, noop meerdere keren. Hoe kom je van je angst af…..Hahaha. Al met al een zeer geslaagde modeshow, omstanders , aanwezigen,waren zeer positief. De gehele dag, geslaagd. Omkleden en op naar de villa.

Nadat iedereen aanwezig was, ff omgekleed in makkelijk kloffie en nakletsen met een heerlijk glaasje vino tinto. Het avondeten werd een gezellige boel. Wat later is voortgezet in de serre. Onze fotoshoots werden later op de avond tevoorschijn gehaald. Met het nodige commentaar, gelach en ohhhh’s werden die bekeken. Bij 1 foto was ik geheel stil. Waarop onze coach fotograaf zei; jij bekijkt de diva shoot van jou zelf. Ik kon hem alleen maar aankijken en knikken. Hallo ik stil van een foto van mijzelf, dat gebeurt niet vaak. Ik heb de onbewerkte foto gezien en daarna de bewerkte foto. Ik ben er geheel aan verknocht.

Ben die avond lang opgebleven. Mijn laatste avond heb ik dan ook met mijn mede jamzzies zeer goed afgesloten. Snif, zo’n mooie , bijzondere dag…. Met zere mooie ervaringen, nam ik deze nacht mee in mijn dromen….

Jetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s